Aprecieri pentru cel mai mic festival din Timişoara. Vezi până când se...

Aprecieri pentru cel mai mic festival din Timişoara. Vezi până când se desfăşoară Analog Mania GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1865759552">

Cea de-a doua ediţie a festivalului Analog Mania – care se desfăşoară până în data de 9 noiembrie la Casa Studenţilor din Timişoara – are parte de un succes deosebit, diversele acţiuni puse la cale de organizatorii „celui mai mic festival din oraş“ fiind apreciate pe deplin de numeroşii invitaţi, atât din ţară cât şi din străinătate. „Indiscutabil, cea de-a doua ediţie aduce mult mai multe lucrări şi artişti. Şi totuşi, ne dorim să rămânem cel mai mic festival. Pentru că arta e de avangardă, nu neapărat pentru mase. Avem parte de mulţi artişti străini care au apreciat faptul că Analog Mania se ridică la înălţimea acţiunilor similare organizate în alte ţări. Ne bucurăm pentru acest feedback“, ne-a declarat Emil Kindlein, organizatorul principal al acestui eveniment. În cadrul acţiunilor incluse în Analog Mania a avut loc un workshop numit  „Suporţi analogici de sunet”, susţinut de Bogdan Puriş, în cadrul căruia cei interesaţi au putut afla argumentele pentru care sunetul analogic este mult mai „cald“ decât cel digital. Alte acţiuni incluse în această manifestare au fost  o selecţie de filme prezentate de Asociaţia Cine Club CFR Timişoara (proiecţie digitala de filme pe 16mm), prezentată de Conf. Dr. Lucian Ionică sau o selecţie a filmelor incluse în festivalul Simultan.

Festivalul Analog Mania continuă astăzi vineri, 7 noiembrie cu proiecţii de film pe peliculă (de la ora 19), iar mâine de la aceeaşi oră va avea loc un performance sub numele de AN-A-LOGΩS, alături de Dr. Gabriel Almaşi – theremin, synth, chitara, Sergiu Cătană – percuţie, Petrică Ionuţescu şi Emil Kindlein. Festivalul timişorean a „ieşit“ în lume, graţie colaborării dintre organizatorii evenimentului din oraşul nostru şi cei care au pus la punct o manifestare similară din capitala Marii Britanii, London Analogue Festival. În urma acestei colaborări o serie de artişti timişoreni au expus lucrări analogice în cadrul festivalului britanic, care a cuprins lucrările a peste o sută de artişti din lumea întreagă. Intrarea la evenimentele Analog Mania este liberă.

Foto: George Bufan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.