Atenție, cade tencuiala! PERICOL iminent pentru pietoni, din cauza dezinteresului pentru una...

Atenție, cade tencuiala! PERICOL iminent pentru pietoni, din cauza dezinteresului pentru una dintre cele mai vechi clădiri din Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-642898507">

Pericolul unui accident mortal este iminent pe strada Dacilor din Timișoara, unde de află una dintre cele mai vechi clădiri din oraș. Palatul Nägele din cartierul istoric Fabric al Timişoarei unde se află cunoscuta farmacie Kovács este atât de degradat încât mari bucăți de tencuială se desprind de pe fațadă.

Astăzi, a căzut din senin o bucată dintr-un stâlp de susținere, înalt de aproximativ un metru și jumătate, cu un diametru de 30 de centimetri. Oamenii din zonă au sunat imediat la pompieri care s-au deplasat la fața locului și au degajat trotuarul. „A căzut o bucată dintr-un stâlp de susținere. Stâlpul respectiv avea aproximativ un metru și jumătate, cu diametru de aproximativ 30 de centimetri și susținea acoperișul. Nu au fost victime”, a declarat pentru PRESSALERT.ro locotenent Cătălin Păcală din cadrul ISU Banat.

O tânără care locuiește în zonă a plecat la farmacia Kovács și când a ajuns a văzut echipajele de pompieri. „Am plecat la farmacie, dar când am ajuns am văzut bucata din ciment căzută. Am întrebat un pompier dacă pot să intru pentru că zona era înconjurată cu bandă. Apoi pompierii au luat un coș de gunoi și au legat banda de el, astfel că acum poți intra în farmacie prin partea dreaptă. E periculos pentru că mergi la farmacie să cumperi calmante, iar când ieși te trezești cu capul spart”, ne-a spus Aida.

Palatul Nägele se află pe strada Dacilor Nr. 10, dar timișorenilor le mai este cunoscut sub numele de „farmacia Kovács”. În anul 1917 aceasta a fost cumpărată de Kovács Aladár, care a fost proprietarul ei în perioada interbelică, iar denumirea a rămas până în ziua de astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.