Bătăile inimii fătului, înregistrate la Maternitatea „Odobescu” din Timișoara cu două noi...

Bătăile inimii fătului, înregistrate la Maternitatea „Odobescu” din Timișoara cu două noi echipamente performante

0
DISTRIBUIȚI

Starea de sănătate a bebelușului care urmează să vină pe lume este mai bine monitorizată la una din cele mai mari maternități de stat din vestul țării. În cadrul unui proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană, au fost cumpărate două echipamente de ultimă generație pentru Maternitatea „Odobescu” din cadrul Spitalului Municipal Timișoara.

Este vorba despre două cardiotocografe performante, care au fost date în folosință ieri. „Aparatele folosesc la înregistrarea bătăilor inimii fătului și a intensității contracțiilor uterine, fiind foarte utile în depistarea suferinței fetale”, spune Olimpia Oprea, medic la Maternitatea „Odobescu”.

Aparatele de ultimă generație au fost achiziționate în cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de C-D a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timișoara prin crearea unui Centru de cercetare medicală transnaţională privind impactul terapeutic şi de prevenire a cancerului şi a bolilor congenitale ȋn perioada perinatală”.


Proiectul este finanțat cu aproape nouă milioane de lei de la Uniunea Europeană și se va finaliza în august 2015.

La Maternitatea „Odobescu” va fi creat un centru în care vor funcționa 12 laboratoare dotate cu aparatură medicală performantă, printre care un RMN, un mamograf digital sau un ecograf performant. Proiectul se adresează unor segmente de cercetare de importanță majoră: bolile congenitale perinatale şi cancerul genito-mamar, boli care situează România pe primul loc ȋn Uniunea Europeană ȋn ceea ce priveşte morbididatea şi mortalitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.