Boli grave pot fi prevenite dacă luăm micul dejun. Medic timișorean: „Este...

Boli grave pot fi prevenite dacă luăm micul dejun. Medic timișorean: „Este cea mai importantă masă a zilei”

0
DISTRIBUIȚI

Medicii timișoreni atrag atenția că nu este indicat să nu luăm micul dejun. Și asta pentru că, în acest mod,  poate fi prevenită apariția a o serie de boli, cea mai gravă dintre ele fiind obezitatea. Alexandra Sima, medic specialist diabet, nutriție și boli metabilice, este de părere că micul dejun reprezintă cea mai importantă masă a zilei.

„Odată ce luăm micul dejun, organismul își face metabolismul într-un mod fiziologic. Dacă iei micul dejun pe la 10.00 – 11.00, ți-e foame, dacă nu iei micul dejun, poți să nu mănânci până la ora 16.00 și în mod fals lumea consideră că dacă îi este foame se va îngrășa și dacă nu îi este foame, nu se va îngrășa.


Ceea ce este total greșit pentru că foamea din timpul zilei înseamnă că organismul până în acel moment a ars tot ce a mâncat la masa anterioară. Când nu ne e foame în timpul zilei, înseamnă că organismul din punct de vedere metabolic este leneș, ca să spun așa, nu arde, nu consumă calorii, ci se apără de faptul că nu i-am dat energie atunci când a avut mai mare nevoie, adică la micul dejun”, explică medicul timișorean.

Potrivit medicului, dacă luăm micul dejun putem preveni, în primul rând, obezitatea, și prin urmare sunt prevenite toate bolile secolului XXI, așa cum sunt diabetul zaharat sau bolile cardiovasculare. Pentru o dietă sănătoasă, Alexandra Sima recomandă ca, pe lângă micul dejun care trebuie luat obligatoriu în fiecare zi, să consumăm alimente nu foarte bogate în calorii, cât mai multe legume și fructe, cereale integrale în loc de cereale rafinate, pește și să facem cât mai mult sport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.