Ce spun liderii partidelor politice din Timiş despre victoria lui Klaus Iohannis...

Ce spun liderii partidelor politice din Timiş despre victoria lui Klaus Iohannis și ce pretenții au de la noul preşedinte UPDATE 2 Reacția liderului PSD Hunedoara

7
DISTRIBUIȚI

Victoria clară a lui Klaus Iohannis în lupta pentru alegerile prezidențiale naște reacții la nivelul județului Timiș. Liderii politici par să fi uitat de lupta grea pe care mai până ieri o duceau și, la finalul furtunii, toți speră la binele țării.

Lideru PDL Timiș, Constantin Ostaficiuc, ne-a declarat că „victoria lui Klaus Iohannis este un rezultat istoric pentru România şi pentru Europa”.

Șeful PSD Timiș, Titu Bojin, a spus că „nu am ce să declar decât că îi felicit pe învingători, felicit echipele lui că au fost mai bune decât ale noastre. Noul președinte sperăm să fie cum a declarat, un bun mediator la nivel național și internațional. Lucrurile se vor așeza vom avea și un guvern și un președinte care vor putea să conducă țara. Avem nevoie de liniște și nu de noi crize guvernamentale în prag de iarnă. E nevoie să vedem ce facem cu anumite legi precum cea electorală sau modificarea Constituției sau legea descentralizării pentru ca fiecare regiune să poată să se guverneze”.

Șeful UNPR Timiș, Ion Răducanu a comentat că „am pierdut alegerile pentru lipsa de organizare a votului în diaspora. Acesta este elementul esenţial care a provocat nemulţumiri. Dacă erau vreo 30 sau 50 de secţii în plus nu votau mulţi oameni în plus, dar să nu poată să voteze nu e lucru bun. Iohannis nu a căştigat pentru că poporul are o mare încredere că a găsit preşedintele cel mai bun, ci a câştigat pe votul masiv negativ dat alianţei de la guvernare care nu a fost în stare să organizeze alegerile cum trebuie”.

Senatorul PNL Ben-Oni Ardelean a declarat că „sunt bucuros să avem un președinte altfel care repune România în sfera țărilor occidentale care aduce prosperitate și bunăstare în întreaga Românie nu doar pentru o gașcă de oameni care să se înfrupte din bunul public cred că de astăzi România va avea o altă direcție în ceea ce privește economia investițiile și politica internațioală și va readuce în prim -plan cetățeanul ca beneficiar al politicilor publice făcând astfel ca revoluția câștigată în 1989 de cetățeni să pună în valoare dezideratele pe care le-am avut cu toții.


Succesul obținut de Klaus Iohannis este succesul nostru al tuturor”.

UPDATE 1 Șeful PNL Timiș, Nicolae Robu, a postat pe Facebook un text prin care adresează mulțumiri cetățenilor care au votat și echipelor care au muncit pentru campania lui Iohannis. Primarul consideră că prin votul scrutinului de ieri „oamenii au spus STOP FĂRĂDELEGILOR, STOP AROGANŢEI, STOP PUTERII SIMBIOTICE A JEFUITORILOR ŞI POMANAGIILOR, LENEŞILOR, constituiţi de primii în masă de manevră”.

Laurenţiu Nistor PSD

UPDATE 2  Preşedintele PSD Hunedoara, parlamentarul Laurenţiu Nistor, consideră că rezultatele alegerilor trebuie analizate în Comitetul Executiv Naţional al PSD însă nu crede că Victor Ponta ar trebui să demisioneze deoarece „nu e singurul vinovat. Preşedintele PSD Hunedoara, parlamentarul Laurenţiu Nistor, spune că PSD trebuie să analizeze rezultatele alegerilor şi cel mai potrivit ar fi ca acest lucru să se facă în Comitetul Executiv Naţional.

„Rezultatele alegerilor trebuie analizate însă nu consider că e nevoie de un congres extraordinar pentru asta. Putem discuta rezultatele alegerilor în Comitetul Executiv Naţional, însă nu cred că e oportună demisia lui Victor Ponta. Nu e singurul vinovat de rezultatul alegerilor. Trebuie discutată fiecare situaţie în parte şi trebuie să gândim bine. Nu cred că trebuie luate măsuri drastice. Trebuie să găsim soluţii pentru că în doi ani intrăm din nou în alegeri, în cele locale. Nu e cazul să ne dezbinăm acum”, a declarat liderul PSD Hunedoara. Parlamentarul Laurenţiu Nistor consideră că Victor Ponta „a convins ca premier” motiv pentru care trebuie să păstreze postul.

„Ca premier Victor Ponta a făcut umai lucruri bune pentru România. Sperăm că va conlucra bine, în mod corect cu Klaus Iohannis. Sper că relaţia va fi una în baza legii din partea preşedintelui. Asta şi-a dorit electoratul, iar votul e suveran”, a mai adăugat Nistor.

 

7 COMENTARII

  1. Aveţi vă rog grije să nu confundaţi noul preşedinte cu Santa Klaus.
    Cei drept se pare că Iohannis nu face parte din tagma coruptilor, specie ce apare în exces pe meleagurile româneşti şi de care nu duce lipsă nici în propria lui grupare politică.
    Să sperăm că de acum încolo cererile populatiei către diversele autorităţi vor fi rezolvate ceva mai repede şi nici la sfântul aşteaptă aşaş cum se mai practică în prezent. Să sperăm că nu va mai fi nevoie de depunerea „dosarului cu actele cusute”!
    Pe de altă parte eticheta de „liberal” nu este de natură să liniştească mulţinea. În vestul Europei liberalii sunt cunoscuţi ca fiind partizanii totalei privatizări a seviciilor prestate de stat şi transformarea lor în afacerea privată şi beneînţeles bănoasă a clientelei lor politice. Exemple privatizarea aprovizionării cu apă în Anglia şi parţial în Germania, a energiei electrice în Germania, privatizarea asigurărilor sociale respectiv introducerea asigurărilor de pensii „private”, privatizări de pe urma cărora cetăţeanul a ajuns pe post de vacă de muls la cheremul concernelor internaţionale.
    Să nu vă aşteptaţi la minuni din partea celor de la guvernare, chiar şi atunci când se pare că sunt bine intenţionaţi.
    Pentru fiecare politician care doreşte să tragă carul înainte se vor găsi doi care să tragă de el în sens opus.
    Vorba proverbului: „Cu o floare nu se face primăvară!”.

  2. Titule, Pastorule, lasa gargara!.
    Da inapoi tot ce ai furat!.
    Fa un pas inapoi!.
    Te vreau sarac si cinstit, ca cei care nu v-au votat.
    Domnul sa te aiba in paza.
    Amin.

  3. o inrebare. nu dau cu bata.ce pla mea cauta OSTAFRICIUC infractoru’ coloshia langa Robu ???
    ca in curand DNA il va trimite in judecata, si inca in stare de arest din cate am auzit! spera prostu’ cumva ca o sa fie iertat dupa cate hotii a savarsit din ’90 incoace ?
    nerusinatu’ dracului, si iel si toti hotii din pdl si pnl…si cei din psd

  4. ”Ca premier Victor Ponta a făcut numai lucruri bune pentru Români”
    Ce lucruri bune a facut marioneta aia ,a despartit tara in doua tineri vs pensionari ,acize peste acize,cel mai mare pret la carbuant din toata europa , + ca nea futut bugetu pe campania pulii

  5. ACL-ul sa nu-si imagineze acum ca au merite in victoria lui IOHANNIS!Desi eu cred ca ca este mai greu sa inveti din victorii decit din infringeri,eu sper sa o faca.Presedintele PNL Timis,Nicolae Robu sa nu uite de pierderea rusinoasa a Colegiului 3 Timisoara!Daca ACL nu interpreteaza corect mesajul de duminica si faptul ca i s-a dat o sansa(nemeritata?!)va fi mult mai rau pentru ei decit pentru PSD.
    Asa ca, domnilor ACL-isti puneti-va pe treaba in Parlament,Consilii Locale ,Judetene,Primarii(sunt atitea de facut in Romania) si lasati „gargara”de doi lei si fanfaronada pe la televiziuni.Daca nu, aveti bunul simt si dati-va la o parte ,sa vina altii cu chef de munca !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.