Cel mai performant mamograf digital din Timișoara, achiziționat pentru Asociația OncoHelp cu...

Cel mai performant mamograf digital din Timișoara, achiziționat pentru Asociația OncoHelp cu sprijiinul oamenilor cu suflet mare. Cât costă și de când va putea fi folosit

0
DISTRIBUIȚI

Vești bune aduse de voluntarii din cadrul Asociației OncoHelp din Timișoara, care au inițiat Campania Help25, ce luptă împotriva cancerului la sân. La un an de la începerea campaniei, unul dintre obiectivele propuse la lansare a fost atins. Datorită sprijinului și donațiilor oferite de comunitate și de sponsori, de curând s-a reușit achiziționarea unui mamograf digital performant, singurul din Timișoara. Aparatul ultraperformant a costat 200.000 de euro însă, din fondurile strânse în primul an de campanie, a fost plătit jumătate din prețul mamografului, diferența de bani urmând să fie achitată pe parcursul anului 2015, în rate.

„Noul mamograf a fost deja amplasat într-un spaţiu special amenajat al Asociaţiei OncoHelp, urmând ca medicii specialişti din cadrul centrului medical să înceapă să realizeze începând de anul viitor primele investigații de specialitate.


Tot de atunci vom demara şi programul de depistare precoce a cancerului la sân, care presupune, printre altele, oferirea a 5.000 de mamografii gratuite pentru femeile cu venituri reduse din Regiunea de Vest şi sesiuni de consiliere şi educaţie medicală pentru femeile din companiile partenere şi din zonele rurale”, transmit reprezentanții Asociației OncoHelp.

Campania „Help25” a demarat în 1 octombrie 2013 şi este destinată conştientizării şi informării cu privire la cancerul la sân, având ca principale obiective implementarea unui program de screening cu privire la această boală, precum şi strângerea de fonduri necesare achiziţionării unui mamograf pentru Asociaţia OncoHelp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.