Cererea de declarare a lui Victor Ponta „Persona Non Grata în Timişoara”,...

Cererea de declarare a lui Victor Ponta „Persona Non Grata în Timişoara”, respinsă de CLT. Cum a justificat primarul Nicolae Robu

0
DISTRIBUIȚI

După ce vreme de aproape doi ani de zile la şedinţele de plen ale Primăriei Timişoara numărul proiectelor suplimentare a fost aproximativ la fel de mare ca şi cel al celor aflate pe ordinea de zi, municipalitatea timişoreană a bifat un posibil nou record. Întruniţi astăzi în plen consilierii locali au avut pe ordinea de zi, numai două puncte suplimentare. Primul se referea la conferirea titlului de „Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara” pentru Dorin Sarafolean. Al doilea viza o adresă primită de primarul Nicolae Robu şi de CLT pentru declararea premierului Victor Ponta „Persona Non Grata”.
Pus în situaţia de a cere votul consilierilor pentru a introduce punctul pe ordinea de zi, edilul şef a comentat că „după părerea mea este o propunere disproporţionată, exagerată de a-l declara pe domnulVictor Viorel Ponta în Timişoara trebuia să îmi fac cunoscută opinia. Vin în faţa dumneavoastră şi vă spun că nu împărtăşesc o astfel de opinie cred că este exagerată cred că este bine să vă spun că avem o astfel de adresă este adresată şi consiliului local”.


Primarul a mai precizat că Ponta a fost sancţionat de timişoreni prin vot.

Consilierul independent Adrian Orza a comentat şi el că „au mai fost cereri adresate consiliului pentru persoane din afara sferei politice de a se da interdicţii şi a se folosi acest termen. Acel termen de persona non grata este folosit în diplomaţie şi noi nu putem ca şi consiliu local să operăm cu aşa ceva. Nu de asta trebuie să nu îl punem pe dorinda de zi, nu pentru că cineva a fost sancţionat la vot, ci pentru că nu este treaba CLT să de astflel de calificative”.
La supunerea la vot, numai şapte consilieri au fost pro introducerii punctului pe ordinea de zi, astfel că adresa lui Corneliu Vaida a picat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.