Cheile Șușarei, „pădurea cu copaci tineri”, locul cu un farmec aparte aflat...

Cheile Șușarei, „pădurea cu copaci tineri”, locul cu un farmec aparte aflat la o aruncătură de băț de Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-868644591">

Cheile Șușarei reprezintă unul din locurile mirifice din Banatul Montan, ideal pentru timișorenii care doresc să se recreeze și să se odihnească un weekend departe de agitația din oraș, într-o vale împădurită impresionantă, un loc cu un farmec aparte. Aceste chei sunt scurte, dar autentice, astfel că vă vor atrage din prima clipă, cu siguranță. Denumirea lor provine de la cuvântul „șușară” și înseamnă chei cu „pădure de tufani”, adică de copaci tineri. Cheile Șușarei sunt ideale pentru o scurtă plimbare, mai ales că peisajul este de-a dreptul încântător.

Cheile Șușarei, cunoscute și sub numele de Cheile Valea Morii, reprezintă o rezervație naturală inclusă în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, ce se întind pe o suprafață de aproape 250 de hectare. Cheile Șușarei sunt cel mai ușor accesibile din localitatea Sasca Montană, chiar din marginea localității, marcajul îl călăuzește pe turist pe un drumeag care devine, la un moment dat, o potecă ce urcă pe Valea Șușarei, printr-o pădure tânără ce îmbracă versanții.

Cascada Șușara, un fermecător „tobogan acvatic”

În mijlocul unei poienițe pitorești cu pini și brazi, se găsește Cabana Șușara, amenajată la o altitudine de 300 de metri. De aici, caracterul de chei devine tot mai pronunțat, se trece pe malul stâng al râului Șușara, iar drumeția continuă pe o potecă, urmărindu-se cursul apei și marcajul cruce albastră.

Urmează sectorul cel mai semeț al văii, ce prezintă numeroși pinteni ascuțiți și în care se găsesc păduri de tufani. După aproximativ doi kilometri de la cabană se ajunge la Cascasa Șușara, aflată la o altitudine de 380 de metri. Această cascadă este de-a dreptul fermecătoare, are forma unui „tobogan acvatic” pe care apa cade liniștită până în lac, de la o înălțime de 15 metri, în două trepte.

Cheile Șușarei se află în Munții Locvei, în extremitatea sud-vestică a județului Caraș-Severin, pe teritoriul comunei Sasca Montană, în imediata apropiere a drumului județean DJ571, care leagă localitatea Cărbunari de Sasca Montană.

Foto: Cetăți din trecut

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.