Comandantul forţelor NATO: Moscova a vrut să arate că este „o mare...

Comandantul forţelor NATO: Moscova a vrut să arate că este „o mare putere” trimiţând avioane în spaţiul european

0
DISTRIBUIȚI

Rusia a vrut să arate Occidentului că este „o mare putere” prin faptul că a trimis un număr neobişnuit de mare de avioane militare în spaţiul aerian al Europei, a declarat luni comandantul suprem al forţelor NATO, generalul Philip Breedlove.

Ruşii, care şi-au intensificat de un an activitatea aeriană în spaţiul european, au trimis săptămâna trecută un număr neobişnuit de mare avioane militare în spaţiul aerian al acestei regiuni.

„Ne trimit un mesaj. Mesajul este că sunt o mare putere”, a declarat generalul Breedlove, precizând că Rusia caută să demonstreze că exercită o anumită influenţă asupra planurilor Alianţei Nord-Atlantice în regiune.

NATO a anunţat miercuri că a efectuat mai multe intervenţii aeriene de la începutul săptămânii trecute, implicând diverşi membri ai Organizaţiei, după ce a detectat o intensă activitate a aviaţiei militare ruse în spaţiul european, o activitate catalogată într-un comunicat drept „la scară mare” şi „neobişnuită”.

Între aeronavele ruseşti s-au aflat avioane de luptă, bombardiere cu rază lungă de acţiune şi avioane de aprovizionare cu carburant.

Noi zboruri au fost semnalate vineri în spaţiile aeriene ale Mării Baltice, Mării Nordului, Mării Negre şi Oceanului Atlantic.

„Ceea ce aţi văzut săptămâna trecută era o formaţiune de avioane mai mare, mai complexă, cu o traiectorie de zbor un pic mai provocatoare”, a adăugat Breedlove.

Generalul a făcut aceste declaraţii la Washington, în faţa unor jurnalişti, la o zi după alegerile controversate din estul Ucrainei, organizate de către separatiştii proruşi.


Statele Unite şi Uniunea Europeană (UE) au denunţat aceste scrutine ca ilegale.

De asemenea, flota rusă a efectuat anul acesta incursiuni în Marea Neagră, Marea Nordului şi Oceanul Pacific, a mai precizat generalul american.

În acest context delicat şi în faţa unei Rusii „revanşarde”, generalul s-a declarat pregătit să crească temporar numărul trupelor americane în Europa de Est şi să suplimenteze întăririle deja mobilizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.