Compozitorul bănățean care a lucrat cu Phil Collins și este producător muzical...

Compozitorul bănățean care a lucrat cu Phil Collins și este producător muzical la Disneyland, vine la Timișoara. La ce eveniment va participa

0
DISTRIBUIȚI

În cadrul expoziţiei Ştefan Câlţia – Locuri” de la Palatul Baroc, organizată de muzeul de artă în colaborare cu Galeria Posibilă Bucureşti, sâmbătă, la ora 18,00, va avea loc o întâlnire cu compozitorul Vasile Şirli, pe o temă intitulată „Muzica de teatru a lui Vasile Şirli”, care, conform spuselor compozitorului, se doreşte a fi un dialog despre muzica şi oamenii de teatru.

Născut în comuna timişeană Variaş, Vasile Şirli este un cunscut compozitor şi producător de muzică pentru film şi teatru, care a fost distins cu numeroase premii naţionale şi internaţionale, la Montreux, Dresda sau Tokyo.


În 1986, compozitorul s-a stabilit în Franţa, unde are numeroase colaborări în teatru, film, radio şi televiziune şi a lucrat cu muzicieni celebri, printre care Phil Collins sau Peter Gabriel. Din 1990 este directorul departamentului muzical al parcului Disneyland Paris, pentru care a compus melodii extrem de cunoscute, precum Chante c’est Noel, It’s Halloween-lo-ween, Dancin’ (A Catchy Rhytm). Tot din acea perioadă a avut mai multe colaborări şi în România, atât în film cât şi în teatru, în special cu regizorul Silviu Purcărete, al cărui spectacol „Moliendo café”, o coproducţie a teatrelor german şi maghiar din Timişoara, a avut premiera în această lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.