Conducerea Universității de Vest din Timișoara i-a invitat pe Klaus Iohannis și...

Conducerea Universității de Vest din Timișoara i-a invitat pe Klaus Iohannis și Victor Ponta la o dezbatere publică. La ce întrebări ar trebui să răspundă

0
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Universității de Vest din Timișoara și-au propus să organizeze o dezbatere publică în Aula Magna a instituției între candidații din turul doi al alegerilor prezidențiale. UVT a transmis deja invitația la dezbatere celor doi candidați, Victor Ponta și Klaus Iohannis, iar în acest moment așteaptă un răspuns.

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, consideră că acum, când se împlinesc 25 de ani de la Revoluția din 1989, cetățenii României sunt interesați să afle mai mult ca niciodată care este răspunsul la mai multe întrebări în opinia celor care aspiră la cea mai înaltă funcție în stat. „Pentru noi, timișorenii, fiecare decembrie înseamnă în același timp un prilej de aniversare, dar și de comemorare.


Aniversarea înfrângerii sistemului comunist este însoțită de fiecare dată de onorarea memoriei celor care, prin sacrificiul personal, au făcut posibil momentul victoriei. În fiecare an, întrebările care ne vin în minte sunt aceleași: suntem noi demni de acest sacrificiu? Ce ar trebui să facem pentru ca România să fie la înălțimea speranțelor celor care în urmă cu 25 de ani și-au dat viața pentru ca libertatea noastră să fie astăzi posibilă? Care este proiectul care poate motiva societatea românească și îi poate întări convingerea în valorile democratice pentru care s-a murit în urmă cu 25 de ani? Acestea sunt motivele pentru care Universitatea de Vest a propus organizarea unei dezbateri publice între candidații din turul doi al alegerilor prezidențiale”, spune Marilen Pirtea.

Universitatea de Vest din Timișoara a mai organizat astfel de dezbateri publice și în timpul campaniilor electorale pentru alegerile locale, parlamentare sau europarlamentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.