Consilierii locali s-au certat din nou pe spaţiile verzi din oraş. Cum...

Consilierii locali s-au certat din nou pe spaţiile verzi din oraş. Cum a făcut liberalul Simion Moşiu opoziţie în faţa primarului Nicolae Robu

1
DISTRIBUIȚI

Harababaură în plenul CLT de astăzi, după ce consilierii locali s-au certat, din nou, pe seama gestionării spaţiilor verzi din Timişoara, pentru care nu mai există contracte. Vă reamintim că iniţial primăria a dorit să oblige Horticultura să lucreze la preţurile praticate de firma cu pedigree liberal Rogera. Ca urmare a refuzului managerului Andrei Drăgilă care a spus că ar ieşi în pierdere, consilierii locali au votat un proiect care prevede organizarea unei licitaţii. Când totul părea a fi rezolvat, astăzi pe ordinea de zi a consilielor locali a ajuns o adresă prin care se cerea modificarea unor termeni din proiect, după ce juriştii primăriei au constat că terminologia folosită nu subliniază clar licitaţia ca formă de atribuire a lucrărilor.

Consilierul local Simion Moşiu a dorit să ştie de ce este necesară prezenţa unor experţi care să stabilească modalitatea în care se vor efectua lucrările. Practic, în baza normelor republicane o anumită sarcină trebuie efectuată într-un anumit timp şi de un anumit număr de persoane sau echipaje.

Discţiile între consilieri au început atunci când şeful Direcţiei de Mediu, Adrian Bere a spus că legea permite ca primăria să stabilească propriile norme după finalizarea licitaţiei.


Astfel pratic, firma care va căştiga licitaţia pe norme republicane va fi nevoită să muncească după cum îi va dicta primăria. În cazul unui refuz, spaţiile verzi ar putea rămâne din nou fără operator. Consilierul local Alfred Simonis a spus că „mă intersează dacă nu este nevoie de aceste norme pentru a face caietul de sarcini. Mai apoi câştigătorii licitaţiei să decidă dacă vor să lucreze după normele pe care le va stabili primăria. Aceste norme ar trebui trecute în caietul de sarcini”.

Deşi consilierii au solicitat redactarea normelor, Bere a insistat că pentru realizarea normelor trebuie realizate lucrări. Acesta fost apostrofat de primarul Nicolae Robu care a atenţionat că „normele interne nu mai pot intra în vigoare după câştigarea licitaţiei”.

La final consilierii locali au votat pentru eliminarea punctului care predevea contractarea de experţi care să stabilească modul în care se vor efectua lucrările pentru care normativele republicane sunt depăşite.

1 COMENTARIU

  1. Iarăşi Adrian Amedeo BERE SEMEREDI?
    Cel care răcneşte la subalterni dar ia poziţia ghiocelului când e interpelat de şef (şi asta în plen).
    Cel care a moştenit jilţul de la Ciupa?
    Cel care e vicepreşedintele Asociaţiei Chinologice Timiş şi în acelaşi timp Directorul Direcţiei care se ocupă şi de câinii comunitari? (Nu, nu e incompatibilitate cf. legii române)
    Cel care, spun zvonurile, a trimis pomii tăiaţi ai Timişoarei… mda… ca lemne de foc… unde?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.