„Contăm, deci VOTăm”. Cum sunt încurajați tinerii să meargă la vot, prin...

„Contăm, deci VOTăm”. Cum sunt încurajați tinerii să meargă la vot, prin două clipuri inedite, filmate la Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Studenții și tinerii din întreaga țară sunt încurajați să iasă la vot pe 16 noiembrie, când are loc turul doi al alegerilor prezidențiale, printr-o metodă inedită. Fundația Județeană pentru Tineret Timiș a realizat două filmulețe, la Timișoara, în cadrul campaniei „Contăm, deci VOTăm!” de instigare a participării tinerilor la vot, inspirată din campania cu același nume a Consiliului Național al Tineretului din Moldova.

În cele două clipuri este filmat un „mafiot”, interpretat de actorul Victor Manovici, care coboară dintr-o mașină de lux în care se află „șefu” și începe să le spună tinerilor că nu trebuie să mai vină la vot pentru că „șefu” a aranjat totul. „Ce v-am zis că la vot o să iasă el fără nicio problemă. Așa că voi stați liniștiți, mă. Am sunat unde trebuie și totul o să fie bine, da? Băi, stați mă acasă, nu trebuie să ieșiți la vot.


Ce treabă aveți voi cu politica, mă? Mergeți la o bere, mă, cu prietenii. Bă, ai înțeles? Bă, fii atent, șefu, el are grijă de viitorul vostru, ok?”, spune mafiotul. În finalul clipului, apare și un mesaj pentru tineri, „viitorul tău e în mâinile tale. Nu-i lăsa să aleagă în locul tău”.

Cel de-al doilea videoclip este filmat chiar în fața Universității de Vest din Timișoara. Personajul principal este același mafiot, care se adresează de data aceasta studenților. „Bă, vezi că șefu s-a cam supărat de data asta, nu știu când a aflat că studenții o să iasă la vot (…). Voi stați liniștiți, mă, stați liniștiți, mă, nu trebuie să ieșiți la vot. Mă, nu vă mai agitați, mă, atâta, mă. Stați, mă, la televizor. Șefu are grijă de toate, el se ocupă de viitorul vostru, da?”, spune personajul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.