Contestație depusă de Societatea Timișoara pentru modul cum s-a desfășurat votul la...

Contestație depusă de Societatea Timișoara pentru modul cum s-a desfășurat votul la Paris, înregistrată de autorități cu o zi mai târziu. Ce au sesizat observatorii

0
DISTRIBUIȚI

Societatea Timișoara a monitorizat alegerile prezidențiale cu peste 100 observatori, inclusiv în Europa. Luni, a depus o sesizare la Biroul electoral pentru străinătate.

„Societatea Timișoara a înaintat luni Biroului electoral nr. 48 pentru străinătate o contestație privind situația reclamată de către un observator la secția nr. 61 din Paris, unde câteva sute de persoane nu au reușit să voteze, rămânând în afara secției de votare la ora 21.


Contestația a fost înregistrată abia marți, cu nr.1598/18.11.2014. În contestație se arată că, prin refuzul soluționării întâmpinării, președintele secției de votare a încălcat Legea nr.370/2004 pentru alegerea Președintelui României. Totodată, se solicită sesizarea poliției cu privire la împiedicarea exercitării drepturilor electorale, infracțiune pedepsită de art.385 Cod penal cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Au fost depuse ca probe și câteva liste cu semnături ale unor persoane împiedicate să voteze. În cazul în care solicitarea va fi ignorată de către biroul electoral, organizația neguvernamentală intenționează să formuleze un denunț penal”, transmite Florian Mihalcea, președintele Societății Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.