Cum va fi vremea în această iarnă: PROGNOZA METEO până în luna...

Cum va fi vremea în această iarnă: PROGNOZA METEO până în luna februarie. HARTA meteorologilor

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-348077004">

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României, până în luna februarie a anului viitor.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distributia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Decembrie

Temperaturile medii lunare vor fi, în general, apropiate de mediile multianuale în aproape toata ţara, iar local în sud-estul şi sudul ţării vor fi posibile valori termice mai ridicate decât cele normale.

dec-temp

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi normale în cea mai mare parte a regiunilor, local în centrul ţării fiind posibile valori peste mediile climatologice, iar în sud, sub norme.

dec-precip

Ianuarie

Temperatura medie lunară a aerului va avea valori peste mediile climatologice local în sudul, sud-estul şi vestul ţării, iar în restul teritoriului valorile termice vor fi apropiate de normal.

ian-temp

Precipitaţiile lunare vor fi apropiate de mediile multianuale în estul, sud-estul şi sudul ţării, iar în restul regiunilor acestea vor prezenta o tendinţă de excedent.

ian-precip

Februarie

Temperatura medie lunară a aerului va înregistra valori sub mediile climatologice în zonele nordice şi centrale, local în sud-estul ţării valorile termice vor fi mai ridicate decât mediile, iar în restul regiunilor, normale.

feb-temp

Cantităţile lunare de precipitaţii se vor situa în general în limite normale în zonele estice, sud-estice şi sudice, iar în restul regiunilor, acestea vor prezenta o tendinţă spre excedent.

feb-precip tabel

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.