Cum vor fi ajutați tinerii închiși în Centrul de Reeducare Buziaș să...

Cum vor fi ajutați tinerii închiși în Centrul de Reeducare Buziaș să se integreze în societate, după eliberare

0
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Centrului de Reeducare Buziaș, singurul din țară în care sunt internați și băieți și fete minore care au comis infracțiuni, încearcă să-i ajute pe tineri să se integreze în societate și să-și găsească un loc de muncă, după eliberare. În acest sens, un nou proiect european a fost aprobat pentru Centrul de Reeducare Buziaș, care se va derula până în septembrie 2016, și include, în parteneriat, instituții din patru țări: România, Spania, Cipru și Scoția.

„Elementele de noutate ale acestui proiect constau în caracterul aplicativ al acestuia, cu referire la angajaţii din sistemele penitenciare, din ţările implicate în proiect, care vor beneficia de zece zile de formare în vederea achiziţionării unor metode noi de predare-învăţare axate pe dezvoltarea unor competenţe generice de angajabilitate”, transmit reprezentanții Centrului de Reeducare Buziaș.

Pe de altă parte, prin proiectul „Innovative Learning Approaches in Staff Training and Young Offenders’ Employability Support – ILA Employability” conducerea centrului își propune să-i ajute pe tinerii deținuți nu numai în perioada cât sunt închiși, ci și imediat după ce vor fi eliberați, aceștia fiind sprijiniți să se angajeze.


Nu în ultimul rând, proiectul își propune, în mod ambițios, să realizeze și un instrument de evaluare a riscului de recidivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.