Cursuri GRATUITE de formare pentru timişenii şi cărăşenii din mediul rural. Pentru...

Cursuri GRATUITE de formare pentru timişenii şi cărăşenii din mediul rural. Pentru ce meserii te poţi pregăti şi cum poţi participa la cursurile organizate de CCIAT (P)

0
DISTRIBUIȚI

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș în calitate de partener coordonator și S.C. GAPA SRL, partener național al Proiectului ”RuralNet – Centru de orientare în carieră şi consultanţă non-agricolă”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, organizează marți, 11 noiembrie 2014, cu începere de la ora 1100, în comuna Dalboșeț din Județul Caraș-Severin, cel de-al doilea eveniment de informare și promovare a proiectului.

Evenimentul se înscrie în acțiunile de orientare și consiliere privind cariera a persoanelor  inactive, persoanelor ocupate în agricultura de subzistenţă, şomerilor, managerilor şi angajaţilor din mediul rural, cu atenţie deosebită pentru tineri – viitori întreprinzători care pot genera dezvoltare locală şi oportunităţi de ocupare, şi pentru femei, în vederea creşterii şanselor acestora de a fi ocupate în alte sectoare decât agricultura de subzistenţă.

Participanții vor afla care sunt avantajele de a fi beneficiari ai proiectului, ce anume se face concret în proiect și care este scopul activității de consiliere și formare. După discuții, cei interesați vor lua parte la prima sesiune de consiliere cu experții din proiect.

La aceste evenimente de informare și promovare sunt prevăzute să participe peste 250 de persoane din județul Timiș (Dumbrăvița, Moșnița Nouă) și județul Caraș-Severin (Dalboșeț, Berzeasca).

Primul eveniment de acest tip care a avut loc în comuna Dumbrăvița, în data de 29 octombrie 2014, s-a bucurat de prezența a peste 30 de persoane din grupul țintă.

„La Dumbrăvița, ne-am întâlnit cu persoane care își caută un loc de muncă, persoane necalificate, persoane angajate în diverse firme care desfășoară activități non-agricole, pentru a le spune cum pot beneficia de pe urma proiectului,cum pot participa la cursurile de calificare din domenii non-agricole.


Este un proiect scris de CCIAT în parteneriat cu S.C. GAPA SRL, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, S.C. SVASTA ICG SRL din București, Comuna Moşniţa Nouă şi H3000 Development Consulting Viena, care sprijină oamenii din mediul rural să se califice și să-și găsească un loc de muncă mai bun. Proiectul vizează cel puțin 1100 de persoane care să fie consiliate în a găsi un loc de muncă și a identifica cursurile care li se potrivesc. De asemenea, 738 de persoane vor fi susținute în participarea la cursuri și obținerea unei calificări”
, a declarat într-un interviu Daiana BUZATU, manager de proiect CCIAT.

În luna octombrie 2014, partenerii au demarat activitățile privind cursurile gratuite de calificare profesională, cursurile de antreprenoriat și cursurile de competențe IT (inițiere utilizare TIC), care se vor derula pe întreaga perioadă de implementare a proiectului.

Sunt disponibile câte 24 de locuri la cursurile de calificare, 90 de locuri (6 grupe x 15 pers.) la cursurile de antreprenoriat și 64 de locuri (4 grupe x 16 pers.) la cursurile de IT.

Meseriile vizate de cursurile de calificare sunt: agent de curățenie clădiri și mijloace de transport, administrator structuri sportive, lucrător în comerț, lucrător în godspodărie agro-turistică, mașinist utilaje cale și terasamente, operator introducere, validare și prelucrare date, operator montaj linii automate.

Activitatea de formare profesională debutează cu cursul de agent de curățenie clădiri și mijloace de transport, care se desfășoară în comuna Moșnița Nouă – partener de proiect.

Cursurile vor avea loc la Timișoara, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT, la Primăriile din Moșnița Nouă și Dumbrăvița din județul Timiș, la Arad, Zăbrani și Șiria din județul Arad și în regiunile de dezvoltare Nord-Est, Nord-Vest, Centru și Sud-Est vizate de proiect.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.