CUTREMURĂTOR O femeie din Timiș și-a părăsit trei copii în maternitate, imediat...

CUTREMURĂTOR O femeie din Timiș și-a părăsit trei copii în maternitate, imediat ce i-a născut. Ce au făcut medicii când au aflat că este din nou gravidă

0
DISTRIBUIȚI

O mamă fără suflet din județul Timiș a făcut un gest care i-a uimit pe medicii de la Maternitatea „Odobescu” din Timișoara. De-a lungul timpului, femeia în vârstă de 38 de ani și-a părăsit toți cei trei copii în maternitate, imediat ce i-a adus pe lume, pe motiv că nu are cu ce să-i crească. Astăzi, medicii s-au trezit cu femeia din nou în ușa maternității, dar de această dată ca să ceară ajutor, după ce a rămas însărcinată pentru a patru oară.

„Astăzi, femeia care era însărcinată în luna a doua a venit la noi ca să ne ceară ajutor și i s-a făcut avort la cerere.


În fiecare an, avem cazuri în care mamele își părăsesc copiii în maternitate. E mai greu să se ajungă să fie lăsat un copil în maternitate, decât un chiuretaj. Deși sunt o mulțime de metode contraceptive, multă lumea nu știe de ele. Noi avem un cabinet de planificare familială, femeile primesc anticoncepționale gratuit, iar în Policlinică se pot lega trompele uterine tot gratuit. Dar trebuie să și vrea aceste femei, pentru că noi nu le putem obliga”, ne-a spus Gabriela Olariu, șeful Secției de Neonatologie din cadrul Maternității „Odobescu” din Timișoara.

Smaranda Marcu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, ne-a declarat că, în acest an, au fost părăsiți în maternitățile din județ șapte bebeluși. „În cazul acestor copii nu sunt șanse de reintegrare în familie”, ne-a precizat Smaranda Marcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.