Deficiențe GRAVE la alegeri în Timiș. Cum au putut vota chiar și...

Deficiențe GRAVE la alegeri în Timiș. Cum au putut vota chiar și persoane care nu au acest drept

0
DISTRIBUIȚI

Alegerile prezidențiale de duminică au fost prost organizate în județul Timiș. Și asta pentru că s-au putut prezenta la secțiile de votare chiar și persoane care nu au dreptul să voteze, așa cum sunt cele cu dizabilități care sunt puse sub interdicție judecătorească, dovadă că listele electorale au fost actualizate doar teoretic.

Laila Onu, președintele Fundației „Pentru Voi”, a afirmat, astăzi, că a descoperit că 61 din cele 68 de persoane cu dizabilități intelectuale puse sub interdicție, beneficiare ale fundației, se regăsesc pe listele electorale, deși nu au voie să voteze. „Am verificat pe registrulelectoral.ro datele și toate aceste persoane erau cuprinse pe listele cu cetățenii cu drept de vot.


Am încercat și cu trei persoane decedate în ultimul an și sistemul ne-a dat eroare, ceea ce înseamnă că erau șterse de pe liste. Sunt puse sub interdicție judecătorească persoanele care nu au discernământ”, a precizat Laila Onu.

Președintele Fundației „Pentru Voi” atrage atenția că persoanele care nu pot să voteze, dar fac acest lucru comit o infracțiune și, în acest sens, a fost trimisă o scrisoare de informare tutorilor beneficiarilor fundației care sunt puși sub interdicție. „Noi avem misiunea de a apăra drepturile oamenilor cu dizabilități. Se poate găsi un primar să-i spună unei persoane cu dizabilități care este pusă sub interdicție să meargă să voteze și ea merge, ceea ce e infracțiune, iar mulți din tutori nici nu știu că aceștia nu au voie să voteze”, a mai explicat Laila Onu.

Prin urmare, reprezentanții Fundației „Pentru Voi” au înaintat o solicitare scrisă Biroului Electoral Central, dar deocamdată nu au primit niciun răspuns.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.