Deşi avea balastieră, omul de afaceri Florin Măran cumpăra, în acte, nisip...

Deşi avea balastieră, omul de afaceri Florin Măran cumpăra, în acte, nisip de la firme din Mehedinţi. Prejudiciul ENORM stabilit de ANAF UPDATE 3 Decizia instanţei

12
DISTRIBUIȚI

Ancheta DNA în dosarul de evaziune fiscală a omului de afaceri Florin Măran, cel care controlează firmele Technocer şi Dateco, a scos la iveală informaţii interesante despre modul în care acesta s-a folosit de firmele fabrici de facturi pentru a-şi scoate bani din conturile societăţilor. Măran a fost reţinut azi noapte împreună cu alţi suspecţi fiind acuzat de evaziune fiscală şi alte infracţiuni. Investigaţiile au scos la iveală faptul că firma Technocer a achiziţionat, conform facturilor, de la firme din Mehedinţi sau Hunedoara produse de balastieră, asta în condiţiile în care acesta avea o balastieră pe care o exploata. De asemenea, achiziţionarea de alte produse -tuburi prefabricate, corpuri de iluminat, sare industrială, componente pentru instalaţii de apă,  de la firme din Botoşani, Iaşi sau Hunedoara „nu se justifică din punct de vedere economic  în condiţiile efectuării lor cu respectarea dispoziţiilor legale”. De asemenea, control ANAF a scos la iveală faptul că o parte dintre firmele care apar ca furnizori ai firmei Technocer apar că au achiziţionat bunuri de milioane de lei, dar nu au raportat şi livrări”, anchetatorii stabilind că de fapt au fost operaţiuni fictive. O altă parte din bani au fost daţi pentru lucrări de construcţii, dar s-a stabilit că respectivele firme nu aveau capacitatea tehnică şi de personal pentru a le realiza.

„Printre firmele furnizoare ale SC Technocer SRL se regăsesc cu o pondere mare a sumelor cuprinse în tranzacţiile  comerciale fictive raportate şi SC Dateco SRL – având ca administrator şi asociat unic pe Adler Ladislau Marcel, care din datele existente este controlată în realitate de Măran Florin Dănuţ- asociat la SC Technocer SRL şi administrator  de fapt la această firmă) precum şi SC Chim Carbo SRL, care în momentul raportării relaţiilor comerciale fictive a avut ca asociat şi administrator pe Mihai Benoni, ulterior acesta cesionând firma unei persoane  care a solicitat radierea ei în scopul ascunderii  activităţii frauduloase desfăşurate”, susţin anchetatorii.

În urma controlului efectuat de ANAF prejudiciul adus statului în cazul operaţiunilor fictive derulate de SC Technocer SRL a fost calculat la 14.724.026 lei.


În baza constatărilor specialistului DNA, procurorii l-au pus pe Măran şi pe ceilalţi sub acuzare, în primă fază, doar pentru  o parte din tranzacţiile fictive, prejudiciul fiind de de 7.542.268 lei. Astăzi, Măran şi ceilalţi reţinuţi vor fi prezentaţi cu propunere de arestare preventivă Tribunalului Timiş. Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli toate informaţiile legate de acest caz.

UPDATE 1 Toți cei opt suspecți reținuți au fost aduși încătușați la sediul DNA Timișoara pentru continuarea anchetei. „Filmaţi-mă, că eu am luat cei mai mulţi bani, nu Măran şi-a făcut vile”, a strigat unul dintre ţiganii de la Strehaia care a furnizat facturi. Cei opt urmează să fie duşi la Tribunalul Timiş.

UPDATE 2 La 15,30, cei opt au fost duşi sub escortă de la DNA la Tribunalul Timiş, unde se va judeca cererea procurorilor de arestare preventivă.

UPDATE 3 Tribunalul Timiş a decis, după deliberări, ca Florin Măran să fie arestat la domiciliu, iar în cazul celorlalţi şapte inculpaţi s-a decis lăsarea acestora în libertate sub control judiciar. Decizia poate fi contestatî în 48 de ore, decizia finală urmând să fie luată de Curtea de Apel Timişoara.

12 COMENTARII

 1. Bravo DNA, faceti curatenie generala! Incet incet parca respiram un aer mai proaspat! Speram sa nu se opreasca aceste actiuni dupa alegerile prezidentiale!

 2. Daca avea lucrari de drum in respectivele judete, de unde sa-si fi luat materialele? Din Timis, de la sute de km departare?!?!
  Daca furnizorii de materiale gen tuburi erau din alte localitati, de unde sa fi facut achizitiile, din Lugoj?

 3. Sunt lamurit, cu specialistii D.N.A.,insa hotii trebuie adunati……..
  Recuperati banii, pe cind; Tendel, Cornu, fratii Cristescu, Ciuhandru, Mihut,
  Cojocari etc.

  • Prostane, eu sunt din capitala si am lucrari in toata tara. Crezi ca imi duc balast cu avionul prin tara sau cumpar balastiere langa fiecare santier? Mai bine taci si mars la lucru ca sa-ti justifici salarul de 1000 de lei. Ca probabil esti un frustrat… tu ai platit in viata ta vre-un salar cuiva, stii tu ce inseamna pt nefericitul tau patron sa te plateasca lunar, chiar daca tu nu te omori cu lucrul? Nu vorbi de lucruri pe care nu le-ai trait.

 4. pentru cine nu stie,cum mergi in regatul scarbos gasesti facturi gata stampilate si treci ce vrei pe ea,de fapt tu nai cumparat nimic,stie toata lumea numa ponta nu stie!

 5. Multă sănătate si putere să—i dea Dumnezeu!multi oameni a ajutat,multi duc acasă o pâine la familie,multumită lui,iar voi fraierilor care il vorbiti de rău,cu sigurantă nici nu il ,Dumnezeu e mare!si ne dă la toti precum avem sufletul!sunt sigur că il va intări,si îl va ajuta la greu,iar voi fraierii ce îl vorbiti de rău tot păduchi o să muriti!

 6. nu inteleg ce daca cumpara nisip din zona x …. nu inteleg de ce acuma in campania electorala D.N.A-UL SCOATE DOSARE PE BANDA CULMEA DOAR DIN ASA ZISI PSD-ISTI … SA MA CAC PE BASESCU CU SMECHERIILE LUI . II VA VENI RINDU SUTA LA SUTA …. CINE IL SUSTINE PE IOHANIS VINZATORU DE COPII IL SUSTINE PE BASESCU SA SCAPE DE DOSARE

 7. Maran a fost omul de casa al tuturor presedintilor Consiliului Judetean incepand cu Sipos, continuind cu Ostaficiuc si terminand cu Bojin. Dar ca si in cazul lui Cornu, daca dosarele raman in responsabilitatea procurorilor si judecatorilor timisoreni, vom avea parte de o mare fasaiala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.