Deși este născut la Cluj-Napoca, Florin Piersic susține candidatura Timișoarei la titlul...

Deși este născut la Cluj-Napoca, Florin Piersic susține candidatura Timișoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană. Ce crede că se va întâmpla până în 2029

1
DISTRIBUIȚI

Florin Piersic, unul dintre „monștrii sacri” ai cinematografiei românești, susține candidatura orașului de pe Bega la titlul de Capitală Culturală Europeană. Îndrăgitul actor se află astăzi la Timișoara, la Universitatea de Vest, unde a primit, în această dimineață, titlul de Doctor Honoris Causa Artis, iar de la ora 17.00 va participa la spectacolul aniversar „La mulți ani, România!”, care are loc în Aula Magna a instituției.

Întrebat dacă va susține Timișoara să devină Capitală Culturală Europeană, deși este născut la Cluj-Napoca, Florin Piersic a afirmat că „eu nu pot să mă împart chiar așa între Cluj și Timișoara, dar țin la dumneavoastră, mai ales că acum sunt Doctor Honoris Causa.


Eu cred că o să fiu cu dumneavoastră în toată această Capitală Culturală Europeană pentru că îmi doresc să reușiți asta. O să văd ce se întâmplă la Cluj”.

În final, actorul s-a interesat în ce an își dorește Timișoara să obțină titlul de Capitală Culturală Europeană, însă a înțeles 2029, în loc de 2021. „2029? Îmi pare rău, nu o să mai fiu demult. Decât cărămidă… nu cărămidă, țiglă pe casă o să fiu. E foarte mult până atunci, oricum este superb ce îmi spuneți”, a precizat Florin Piersic. Îndrăgitul actor va împlini 79 de ani în 27 ianuarie 2015.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.