Dezbatere la Universitatea de Vest pe tema conceptului candidaturii Timișoarei la titlul...

Dezbatere la Universitatea de Vest pe tema conceptului candidaturii Timișoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană. Ce părere au profesorii

1
DISTRIBUIȚI

Cercetători, profesori și studenți de la Universitatea de Vest au participat, astăzi, la o prezentare a conceptului candidaturii Timișoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană. Prezentarea realizată de Simona Neumann, director al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, a fost urmată și de o dezbatere. Vă reamintim că, în urmă cu trei săptămâni, a fost prezentat conceptul candidaturii Timișoarei care este intitulat „Coridoare culturale/ Channel of Cultures”. „Bega este un element reprezentativ al orașului, reflectă valorile și spiritul Timișoarei, curge prin cartierele istorice ale orașului dezvelind poveștile lor incredibile, facilitează legături internaționale prin conectarea la sistemul fluvial dunărean și astfel la întreaga Europă”, a explicat, astăzi, Simona Neumann.

Nu de aceeași părere a fost un cadru didactic prezent la dezbatere, care a ținut să precizeze că „mi se pare interesantă ideea coridoarelor culturale, însă Bega mi se pare mai degrabă un obstacol.


Bega nu funcționează ca atare, nici parcurile din oraș nu sunt valorificate. Eu sper ca acel proiect privind valorificarea malurilor Begăi să facă exact ce și-a propus, în caz contrar, ne-am compromis. De asemenea, nu mi se pare normal ca Timișoara să nu aibă niciun eveniment cultural cu adevărat de rezonanță”.

Simona Neumann i-a dat și un răspuns cadrului didactic, căruia i-a spus că „Bega a fost un simbol, acum nu mai este, dar are potențial”. Otilia Hedeșan, prorector al Universității de Vest, consideră, însă, că Bega este reprezentativă pentru Timișoara. „Cu toții am observat că oamenii după ce se căsătoresc, merg să facă poze pe malul Begăi. Bega nu e chiar atât de nesemnificativă cum li se pare unora dintre noi”, a precizat Otilia Hedeșan.

1 COMENTARIU

  1. Domnul profesor Popa se afla intr-o grava eroare atunci cand crede ca titlul de Capitala Europeana a CUlturii se acorda orasului cu evenimente „de rezonanta”. I s-a explicat lucurul acesta, am fost si eu prezenta la intalnire. In ultimii ani orasele care au castigat in Europa nu au excelat in evenimente de”rezonanta”. De ex. Matera care s-a luptat cu Perugia, Ravenna si alte 20 de orase culturale italiene cu evenimente de rezonanta, a castigat titlul pentru 2019 neavand nici unul. Paphos a castigat pentru 2017, la fel fara nici un eveniment de rezonanta. Poate ar fi mai bine daca inainte de a se exprima unii sa fie mai precauti si macar sa se informeze. Sa mai incetam cu mentalitatea comunista ca le stim pe toate.
    Asa cum i s-a explicat de mai multi prezenti la dezbatere rostul candidaturii este sa fie identificata una sau cateva probleme ale orasului pe care sa caute sa le rezolve prin castigarea titlului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.