Direcția de cultură vrea să vadă ce se ascunde sub șantierul de...

Direcția de cultură vrea să vadă ce se ascunde sub șantierul de la spitalul de copii. Ce bănuieli au specialiștii

0
DISTRIBUIȚI

Direcția pentru Cultură Timiș cere Primăriei Timișoara să respecte vestigiile istorice ale orașului. Recent municipalitatea a primit o cerere din partea instituției pentru a face un contract cu Muzeul Banatului în vederea supravegherii lucrărilor de la Spitalul de Copii Luis Țurcanu. Reamintim că aici au început săpăturile pentru fundația noului corp de clădire.

Victor Bunoiu, de la Direcția pentru Cultură, ne-a spus că a vizitat zilele acestea atât șantierul de la Colegiul național CD Loga, cât și pe cel de la Spitalul Luis Țurcanu.


”La Loga ni s-a comunicat că ar fi apărut o bucată din zidăria fostei cetăți în momentul în care constructorii au început să sape în curtea imobilului, fundația pentru casa liftului. Era o bucată foarte mica de zidărie cu mortar, am considerat că că nu trebuie să se facă descărcare arheologică, mai ales că ei nu săpau mai jos de atât. O situație similară e la Spitalul Luis Țurcanu., unde ne așteptăm să găsim vestigii din perioada austriacă. Primăria urmează să facă contract cu Muzeul Banatului pentru supravegherea lucrărilor”, a explicat Bunoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.