Directorul Aquatim, Ilie Vlaicu, la PRESSALERT LIVE: „Școala este defazată și avem...

Directorul Aquatim, Ilie Vlaicu, la PRESSALERT LIVE: „Școala este defazată și avem o problemă cu formarea specialiștilor”. Cum alege viitorii angajați VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Ilie Vlaicu, cel care conduce de 15 ani societatea care alimentează Timișoara cu apă, a fost prezent în această seară, în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE unde s-a discutat printre altele și despre gradul de pregătire al studenților. Acesta a spus în cadrul emisiunii că există probleme în toate domeniile în ceea ce privește nivelul la care sunt pregătiți cei care ies de pe băncile facultăților.

„Nu suntem o multinațională, dar am luat foarte mult din tipul de management al companiilor foarte mari care au centre puternice de natură tehnică, economică, financiară, juridică și așa mai depate. Avem propriul sistem de pregătire profesională, dar pregătirea profesională este dificitară la noi în țară pentru că facultățile știți cum sunt”, a spus Vlaicu.

Directorul general al Aquatim a mai punctat și faptul că studenții din străinătate au un succes mai mare pentru că se pune accentul foarte mult pe practică, lucru care la noi în țară nu se întâmplă. „Noi luăm de la Universitatea Politehnică specialiști, dar gradul lor de pregătire nu mai este la nivelul tehnicii apărute la nivel mondial.


Școala este defazată și în acest moment avem o problemă cu formarea specialiștilor. Noi am făcut o fundație separată, Aquademica se numește, care este făcută cu Munchen-ul. În această fundație noi practic ne creștem specialiștii. Vin și specialiști din Germania care ne spun etapele prin care au trecut și specifică ceea ce ei au greșit să nu mai greșim și noi. Și eu provin de la Universitatea Politehnica, eu când am venit aici, am venit de la Catedra de Apă, sunt tobă de teorie, dar practica e diferită. Abia după ce am făcut practică am știut ce înseamnă meseria. Prin asta câștigă specialistul de dincolo pentru că facultățile din străinătate sunt mai aproape de practică”.

Tot Ilie Vlaicu a mai spus că toate aceste lucruri se întâmplă din cauza faptul că învățământul este subfinanțat. „Nu pune accentul pe practică  pentru că învațamântul e subfinanțat. Nu poți sa faci nimic fără bani. Zona tehnică evoluează într-o manieră fantastică și dacă cunoștințele predate nu evoluează la fel, nu poți să faci față. Noi participăm la tot felul de expoziții internaționale să putem ține pasul. Greșești dacă faci o investiție cu o tehnologie de acum 20 de ani”, a mai explicat directorul general al Aquatim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.