Peste 100.000 de doze de vaccin antigripal necesare în vestul țării. Câte...

Peste 100.000 de doze de vaccin antigripal necesare în vestul țării. Câte a trimis Ministerul Sănătății până acum

1
DISTRIBUIȚI

Doar 7% dintre persoanele din grupurile de risc au asigurat vaccinul antigripal l nivelul județului Hunedoara, după ce Direcția de Sănătate Publică a primit numai 2.760 de doze de vaccin antigripal din cele 41.000 cerute, iar alte 6.640 de doze au fost repartizate „pe hârtie”, urmând să fie aduse în perioada următoare.

„Repartiţia pentru judeţul Hunedoara este de 2.760 de doze de vaccin antigripal, dintre care 310 doze pentru reţeaua medicală a Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură să asculte sfatul medicilor şi să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

DSP Hunedoara a solicitat Ministerului Sănătăţii 41.000 de doze de vaccin antigripal, ca şi anul trecut. Până acum, au fost primite doar cele 2.760 de doze, care ajung pentru mai puţin de 7% dintre persoanele din grupurile de risc. Potrivit sursei citate, printr-o adresă a Ministerul Sănătăţii, DSP Hunedoara a fost anunţată că s-a repartizat a doua tranşă de vaccin antigripal sezonier.


„Repartiţia pentru judeţul Hunedoara este de 6.640 doze de vaccín antigripal sezonier”, a adăugat dr. Birău.

Anul trecut, DSP Hunedoara a solicitat tot 41.000 de doze, iar iniţial s-a primit o tranşă de 3.000 de vaccinuri, numărul acestora fiind completat ulterior până la un total de 10.000 de doze. „Toate cele 10.000 de doze au fost utilizate în 2013, în comparaţie cu alte judeţe, care nu au reuşit acest lucru”, a explicat dr. Cecilia Birău.

Populaţia care beneficiază de vaccinare antigripală gratuită este formată din persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, bolnavii cronici, indiferent de vârstă, femeile gravide şi personalul medico-sanitar. Vaccinarea va fi făcută la cabinetele medicilor de familie.

Direcţia de Sănătate Publică Arad a solicitat pentru acest an 33.169 de doze de vaccin antigripal, din care în această săptămână au ajuns la Arad o primă tranşă de 2.000 de doze.

În Caraș-Severin au fost identificate 10.823 de persoane care ar avea nevoie de vaccin antigripal, iar în prima tranșă Direcția de Sănătate Publică a județului a primit 1.560 de doze.

Pentru județul Timiș, necesarul estimat, trimis către Ministerul Sănătății, este de 36.000 de doze de vacccin antigripal, iar 2.300 de doze sunt așteptate să ajungă, până la sfârșitul acestei săptămâni, în farmacia Direcției de Sănătate Publică Timiș.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.