După îndelungi scandaluri, primarul Robu ar putea face pace cu organizatorul festivalului...

După îndelungi scandaluri, primarul Robu ar putea face pace cu organizatorul festivalului de Jazz de la Gărâna. Cum s-ar putea împăca

0
DISTRIBUIȚI

Răsturnare de situaţie neaşteptată. Primarul Nicolae Robu şi organizatorul festivalului de Jazz de la Gărâna, Marius Giura, ar putea face pace. Vă reamintim că imediat după instalarea în funcţia de primar al urbei de pe Bega, Nicolae Robu a decis că Timişoara trebuie să aibă propriul festival de jazz. Astfel a hotârât ca suma de 100.000 de lei de la bugetul local alocată Jazz Gărâna să fie redusă la o cincime.

Războiul dintre cei doi s-a dus în presă şi a fost caracterizat de cuvinte grele, ba chiar şi ameninţări cu procese. O primă concesie a fost făcută de Robu, care a decis schimabrea programului Jazz Tm din acest an pentru ca festivalul să nu se suprapună integral cu cel de la Gărâna.

Conflictul ar putea lua sfârşit în această săptămână.


Mâine pe masa consilierilor locali care se vor reuni în plen se va afla un proiect care prevede finanțare festivalului Timișoara Jazz. Este vorba despre un eveniment organizat de Marius Giura, care ar trebui să aibă loc în perioada 29-30 noiembrie, la Filarmonica Banatul.

„Ştiu de intenţia Primăriei de a susţine acest festival. N-am ştiut că se va discuta atât de repede acest sprijin. Graba asta e un semn că intenţiile Primăriei sunt cât se poate de bune. Mă bucur că Primăria va sprijini acest festival, care a însemnat ceva pentru Timişoara. Va fi a 7-a ediţie a Festivalului. Anul trecut nu s-a ţinut, din cauza faptului că am fost în spital“, ne-a declarat Marius Giura.

(Zoltan Varga)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.