Emoții pentru tinerii care își doresc să devină medici: la Timișoara a...

Emoții pentru tinerii care își doresc să devină medici: la Timișoara a început examenul de Rezidențiat. Ce așteptări au candidații FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Emoții mari pentru sute de absolvenți ai facultăților de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară, care susțin astăzi cel mai important examen din carieră, cel pentru admiterea la rezidențiat. La Timișoara, examenul se desfășoară la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” unde, încă de la primele ore ale dimineții, cei 653 de candidați înscriși s-au adunat însoțiți de părinți sau prieteni. Examenul a început la ora 10.00, durează patru ore, iar concursul se desfășoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

„M-am pregătit toată vară și sper să-mi fac rezidențiatul pe ATI”, ne-a spus o tânără încrezătoare. „Eu m-am pregătit o lună și jumătate, mai mult nici nu cred că puteam, am muncit mult și sper să iau un punctaj mare. Încă nu știu spre ce mă voi îndrepta, voi vedea după ce aflu rezultatele”, a povestit o altă candidată. Trei dintre candidați au crezut că reușesc să îngrașă porcul în ajun, astfel că s-au așezat pe o bancă și timp de o jumătate de oră au răsfoit niște cărți.

Cei mai mulți candidați din cei 653 care susțin astăzi examenul de Rezidențiat la Timișoara s-au înscris la specializarea Medicină, și anume 478 se „bat” pe 330 de locuri.


La Medicină Dentară s-au înscris 150 de candidați pe 55 de locuri, iar la Farmacie s-au înscris 25 pe șase locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.