EXCLUSIV Pedeliştii Ostaficiuc Popoviciu şi Sămărtinean, din nou la DNA. Vezi care...

EXCLUSIV Pedeliştii Ostaficiuc Popoviciu şi Sămărtinean, din nou la DNA. Vezi care este motivul

15
DISTRIBUIȚI

Ancheta DNA în dosarul închirierii spațiilor din Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timişoara către firma Trinvest Bakery SRL a lui Cristian, verişorul deputatului PDL Alin Popoviciu, în perioada în care instituţia era condusă de Cornel Sămărtinean continuă. Vă reamintim că fostul director al aeroportului, deputatul de acum Sămărtinean, şi fostul director comercial, Marius Mezin, sunt acuzaţi de abuz în serviciu, iar Popoviciu şi Ostaficiuc de instigare la abuz în serviciu. Licitaţia a fost trucată, pentru cele trei spaţii participând aceleaşi firme, iar preţul de la care a început licitaţia a fost micşorat considerabil. De asemenea, tot din banii aeroportului, cel mai mare dintre spaţii a fost amenajat tot pe banii instituţiei, deşi aceasta era obligaţia chiriaşului. PRESSALERT.ro a dezvăluit că pentru spaţiul de 80 de metri pătraţi există două contracte de închiriere semnate de directorul Cornel Sămărtinean, dar cu numere de înregistrare şi clauze diferite, cel falsificat având condiţii mult mai avantajoase pentru firma controlată de Popoviciu,

Astăzi, şeful PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc, s-a lăsat aşteptat, timp de câteva minute, de avocatul său. După ce liderul democrat-liberal a stat în frig sperând că vor ajunge şi ceilalţi doi colegi ai săi de doar să intre la DNA, a plecar doar cu avocatul. În stilul deja consacrat, Alin Popoviciu a încercat să ascundă sosirea la DNA, intrând cu maşina în subsolul clădirii.


„Nu mă ascund, dar asta e. Am cartelă de acces. Ne-au chemat pentru dosar”, a susţinut Popoviciu. Avocatul lui Cornel Sămărtinean a intrat singur în clădire. Apărătorii celor trei susţin că au fost chemaţi la DNA în legătură cu expertiza solicitată pentru stabilirea prejudiciului în acest dosar de corupţie.

UPDATE Cornel Sămărtinean a ales şi el să intre prin subsolul clădirii pentru a merge la DNA. După aproximativ jumătate de oră, cei trei au părăsit clădirea.

15 COMENTARII

  1. Singurul vinovat in acest dosar,denumit”Aeroportul”,dar chiar singurul!!!este Samartinean Cornel Mircea,pentru simplul fapt,ca diploma inginer,in calitate de director general al S.N.Aeroportul International Timisoara Traian Vuia S.A.,in perioada 10.01.2010-18.06.2012,a ordonat acest macel economic,cu pagube colosale,a implicat zeci de angajati ai aeroportului in aceasta mascarada,care in final s-a soldat cu eliminarea persoanelor care nu au fost de aceiasi baricada a hotilor,vezi cazul inginerului IT Iesan Viorel,avansat peste noapte in meseria de zugrav !!!Domnule procuror DNA Lucian Dolcu,fiti fara MILA !!!

  2. Potrivit DNA, în sarcina deputatului Cornel Sămărtinean, director al Aeroportului Internațional “Traian Vuia” Timișoara (A.I.T.) la data comiterii faptelor, este cercetat pentru infracțiunile concurente de abuz în serviciu în formă continuată (două acte materiale) şi conflict de interese.Prin activitățile infracționale derulate de către acești funcționari, cu concursul direct al persoanelor ce controlau în fapt societatea comercială ce a fost declarată abuziv ca și câștigătoare a licitației trucate, s-a produs Aeroportului Internațional „Traian Vuia” Timișoara un prejudiciu în cuantum de 239.570,3 lei.

  3. Cit de ordinar si de nesimtit trebuie sa fi ca sa falsifici un contract si sa crezi ca nimeni nu isi va da seama?…………cit de prost trebuie sa fi?…..cit de analfabet si ignorant?…………….cum? …cind ne zimbea din limuzina lui ,arogant,ne considera pe toti niste idioti !

  4. Felicitari pentru activitatea dvs. domnule Deputat Samartinean. Activitate care ar trebui luata ca model de toti cei 14 Deputati ai Judetului Timis. Toata activitatea nu duce decat la rezolvarea problemelor cetatenilor Timisoarei. Succes si tot inainte!

  5. CE PAPARAZZI DE RAHAT ESTI dRAGOS bOTA….AI STIUT DE INFORMATIE SI AI STAT LA PANDA SA LE FACI FOTOGRAFII…

    AM VREA SA VEDEM CAND E CHEMAT BOJIN, CATE POZE O SA FACI?

    RUSINE, ANTENISTULE!

  6. Cand va fi cu ramanere,domnule DB?In acest caz nu prea conteaza suma pierduta de statul roman,ci modul de actionare la vedere,in stil mafiot pedelist,prostii vad si raman cu vazutul!!!

  7. Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, că preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin OSTAFICIUC, a încălcat legislația privind regimul juridic al conflictului de interese.

    Agenția Națională de Integritate, în conformitate cu prevederile Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative, a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea de către domnul OSTAFICIUC Constantin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a legislației privind regimul juridic al conflictului de interese.

    În temeiul art. 12, alin. (1) și alin. (2), lit. b din Legea nr. 176/2010, Agenția Națională de Integritate s-a sesizat din oficiu, la data de 11.01.2011, cu privire la cu privire la posibila încălcare de către domnul OSTAFICIUC Constantin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a regimului juridic al conflictelor de interese.

    Sub aspect procedural, la data de 22.02.2011, au fost îndeplinite cerințele Legii nr. 176/2010 în ceea ce privește informarea persoanei evaluate, domnul OSTAFICIUC Constantin fiind înştiinţat, prin intermediul adresei nr. 16320/G/I.I., recomandate (confirmare de primire datată 07.03.2011), cu privire la declanșarea activității de evaluare, identificarea elementelor în sensul existenței conflictului de interese, precum și cu privire la drepturile sale de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. La data de 22.03.2011, domnul OSTAFICIUC Constantin a transmis Agenției Naționale de Integritate un punct de vedere.

    Domnul OSTAFICIUC Constantin exercită, în prezent, al doilea mandat consecutiv de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

    În urma evaluărilor efectuate, s-au identificat următoarele elemente:

    – doamna OSTAFICIUC Lucia Valentina, soţia domnului OSTAFICIUC Constantin, deţine, începând cu data de 10.03.2005, calitatea de asociat, cu o cotă de participare de 50%, în cadrul S.C. ORNELLA DESIGN S.R.L., societate în cadrul căreia a deţinut, în perioada 10.03.2005 – 21.12.2007, şi funcţia de administrator;

    – doamna ANDREESCU (fostă OSTAFICIUC) Diana Ornella, fiica domnului OSTAFICIUC Constantin, deţine, începând cu data de 10.03.2005, calitatea de asociat în cadrul S.C. ORNELLA DESIGN S.R.L., cu o cotă de participare, la fiecare dintre cele două societăţi, de 25%;

    – S.C. ORNELLA DESIGN S.R.L. a avut relaţii contractuale cu Muzeul de Artă Timişoara, instituţie publică aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Timiş, prin încheierea pe o perioadă nelimitată a contractului de furnizare nr. 14/13.10.2010, având ca obiect servicii de tipărire pe baza comenzilor ferme ale autorităţii contractante.

    Conform prevederilor art. 21 din Legea nr. 176/2010, inspectorul de integritate a considerat că sunt elemente în sensul încălcării de către domnul OSTAFICIUC Constantin a regimului juridic al conflictului de interese, ca urmare a semnării şi aprobării, cu incalcarea prevederilor legale referitoare la conflictul de interese, în calitate de Preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a următoarelor acte:

    • Raportul nr. 252/27.06.2008, întocmit de Comisia de evaluare şi selecţie oferte, privind „desfăşurarea negocierii directe pentru concesionarea unei parcele din perimetrul Parcului Tehnologic şi Industrial Timişoara, organizată în data de 24.06.2008” precum şi Contractul de concesiune nr. 8641/01.07.2008.

    Domnul OSTAFICIUC Constantin a aprobat, în calitate de Preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Raportul nr. 252/27.06.2008, întocmit de Comisia de evaluare şi selecţie oferte, privind „desfăşurarea negocierii directe pentru concesionarea unei parcele din perimetrul Parcului Tehnologic şi Industrial Timişoara, organizată în data de 24.06.2008”, pentru încheierea unui contract de concesiune, şi, respectiv, semnarea Contractului de concesiune nr. 8641/01.07.2008, pentru exploatarea unei parcele de teren în suprafaţă de 816 mp situată în Parcul Tehnologic şi Industrial Timişoara, pe o durată de concesiune de 49 de ani, la valoarea unei redevenţe de 4,2 EURO/mp/an + TVA, între Consiliul Judeţean Timiş şi S.C. ORNELLA DESIGN S.R.L., societate în cadrul căreia deţin calitatea de asociaţi doamna OSTAFICIUC Lucia Valentina, soţia domnului OSTAFICIUC Constantin, doamna ANDREESCU (fostă OSTAFICIUC) Diana Ornella, fiica domnului OSTAFICIUC Constantin, precum şi domnul ANDREESCU Codrin Răzvan, ginerele domnului OSTAFICIUC Constantin.

    • Raportul nr. 196/04.08.2010 privind propunerea de modificare a prevederilor Contractului de concesiune încheiat cu S.C. ORNELLA DESIGN S.R.L., precum şi Convenţia privind facilităţile oferite concesionarului S.C. ORNELLA DESIGN S.R.L.

    Domnul OSTAFICIUC Constantin a aprobat, în calitate de Preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Convenţia privind facilităţile oferite concesionarului S.C. ORNELLA DESIGN S.R.L. (Anexa VII la Contractul de concesiune) şi, a aprobat ulterior, Raportul nr. 196/04.08.2010 privind propunerea de modificare a prevederilor Contractului de concesiune încheiat cu S.C. ORNELLA DESIGN S.R.L.

    Prin Convenţia privind facilităţile oferite concesionarului S.C. ORNELLA DESIGN S.R.L. s-au acordat societăţii mai multe beneficii cu titlul gratuity, cum ar fi: „salubrizare şi întreţinere drumuri, spaţii verzi comune şi curăţenie spaţiu public, iluminat stradal şi perimetral, pază şi protecţie a zonelor comune şi a perimetrului parcului, parcare gratuită, promovare firmă concesionară, etc.” şi, totodată, scutirea de la plata redevenţei in valoare de de 4,2 EURO/mp/an + TVA, pe o perioadă de 19 luni.

    Având în vedere cele de mai sus, au fost dispuse demersurile prevăzute de art. 22, alin. (2) din Legea 176/2010, în vederea anulării contractelor încheiate cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese. Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din funcție, precum şi interdicția de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementărilor aplicabile demnității și funcției respective.

    Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilității, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanța de contencios administrativ.

    Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

  8. Ziarul nostru scria acum un an de zile despre cardasiile clanului Carpaci cu politicieni de vaza din Timisoara. Afacerile murdare ale tiganilor din zona Banatului nu ar fi triumfat daca acestia nu ar fi avut sprijinul nemijlocit al autoritatilor, al unor importanti baroni locali. In cazul de fata este vorba despre o combinatie imobiliara realizata de Novaci Carpaci si fostul sef al consiliuluii judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, pentru a o alunga din casa parinteasca pe fostul rector al Academiei de Muzica din capitala Banatului, Felicia Stancovici. Dupa ce a fost terorizata cativa ani de zile de tiganii din clanul Carpaci, cunoscuta muziciana a fost nevoita sa-si vanda locuinta, la un pret derizoriu. De abia acum autoritatile au inceput cercetarile asupra modului in care tiganii au pus mana pe cele mai valoroase imobile din Timisoara.

    Va prezentam in integralitate articolul:

    Clanul tiganesc a lui Novaci Carpaci din Timisoara, in cardasie cu fostul presedinte al consiliului judetean Timis, Constantin Ostaficiuc (PDL), au alungat-o din casa parinteasca pe Felicia Stancovici, fost rector al Academiei de Muzica din capitala banateana. Dupa un calvar de doi ani de zile, de chefuri pana tarziu in noapte, scandaluri, pereti sparti si furaciuni, profesoara de muzica a fost obligata sa-si vanda proprietatea pe doi lei, familiei lui Novaci Carpaci, un interlop din Timisoara, care detine o mare parte din casele de patrimoniu din Timisoara.

    Ostaficiuc, chirias in vila nationalizata din strada Victor Babes, nr.5, vazut proprietar, in 2006, i-a vandut lui Novac Carpaci partea de sus a casei, dupa un mic aranjament: o agentie imobiliara a intermediat afacerea, in timp ce fostul sef al CJ Timis era plecat la Viena. Cert este ca Ostaficiuc a facut, initial presiuni asupra Feliciei Stancovici pentru a-i partea ei din vila, insa ea a refuzat.

    Doar vreo doi ani de zile a rezistat Felicia Stancovici sa-i aiba ca vecini pe tiganii din clanul Novaci. Profesoara de muzica, fost rector al Academiei de Muzica din Timisoara era proprietara apartartamentului de la parter al vilei din central orasului, situata pe strada Victor Babes, nr 5. O zona rezidentiala, de case vechi, cu mult spatiu verde, care odinioara se bucura de liniste . Insa, de cand au invadat tiganii centrul Timisoarei, situatia s-a schimbat radical. Clanurile interlope au ocupat, una dupa alta, casele de pe strada Victor Babes. In 2006, Felicia Stancovici s-a trezit vecin de curte cu familia Novaci.

    Profesoara a stat o viata in casa parinteasca

    Vila in care locuia de o viata, era formata din doua apartamente: unul la pater, unde era proprietara si unul la etaj, unde s-au perindat diversi chiriasi. Profesoara de muzica a locuit in aceasta casa de mic copil, cumparata de parintii sai in anii’40. Sus traia o familie de evrei nemti, cu numele de Javor, care in regimul comunist s-a mutat in Germania. Statul socialist a confiscate proprietatile neamtuluilui si l-a adus in apartament, in calitate de chirias, pe directorul din acea perioada de la Tipografia de stat, Sergiu Stirbu. Dupa Revolutie, familia directorului de la Tipografie s-a mutut in alta parte, iar in 1996, chirias in apartamentul de sus al vilei din strada Victor Babes a devenit Constantin Ostaficiuc, fostul presedinte al consiliului judetean.

    Ostaficiuc a facut presiuni sa-i vada apartamentul

    Acesta a locuit aici 10 ani, pana in 2006, dupa care, potrivit legii 112/1995, l-a cumparat pe un pret de nimic. A incercat prin diverse tertipuri sa o oblige pe doamna Stancovici sa-si vanda partea sa din casa. Binenteles, pe doi lei! Profesoara de muzica a refuzat de fiecare data oferta lui Ostaficiuc. Fostul sef al CJ Timis a vrut sa profite de situatia delicata in care s-a aflat Felicia Stancovici, dupa ce i-a murit sotul. Sursele noastre din preajma familiei Stancovici sustin ca Ostaficiuc i-a facut o vizita profesoarei de muzica la o zi dupa inmormantarea sotului acesteia si i-a propus sa-i cumpere partea sa de vila. Insa, ea a refuzat din nou. Drept urmare, Ostaficiuc s-a hotarat, la doi ani dupa ce l-a cumparat, sa-si vanda apartamentul . Nu i-a facut nicio o oferta doameni Stancovici, desi, ea locuia acolo de peste 50 de ani. A cazut insa la intelegere cu tiganii din clanul Novaci. Pentru a nu bate la ochi ca incheie tranzactii cu interlopii din Timisoara, Ostaficiuc a gasit solutia: a dat un anunt in ziar, iar o agentie imobiliara s-a ocupat de vanzarea apartamentului. Cumparatorul a fost fiica lui Novaci Carpaci, unul dintre liderii tiganilor din Timisoara. Pretul tranzactiei: 295 000 de euro.

    Teroare psihica

    Apoi a inceput calvarul profesoarei de muzica! Chefuri de dimineata pana noapte cu zeci de invitati, gratere in aer liber, muzica data la maxim, peteri sparti, pietre in geam, devastarea gradinii de legume din curtea casei. Totul pentru a o forta pe doamna profesoara sa-si vanda partea ei de casa. Binenteles la pretul oferit de tigan! Felicia Stancovici nu a rezistat mai mult de doi ani in aceeasi curte cu clanul tiganesc si a fost nevoita sa accepte vanzarea parterului vilei din strada Victor Babes, numarul 5. Acum troneaza pe intreaga vila cocheta din central Timisoarei, satra familiei Novaci Carpaci.

  9. Neregulile contestate de conducerea aeroportului se refereau la deficienţe în actele contabile ori la sume neîncasate din diferite contracte care au păgubit bugetul instituţiei conduse la vremea respectivă de pedelistul Cornel Sămărtinean. Comisia de control a constatat că la mai multe spaţii închiriate există diferenţe de suprafaţă care nu au fost facturate iar chiriile au fost mai mici faţă de tarifele aprobate de consiliul de administraţie, estimând un prejudiciu de 1.603.913,44 lei, cu TVA inclus. După ce aeroportul a făcut o altă experiză în urma căreia a rezultat o a treia variantă a suprafeţelor închiriate, Curtea de Conturi a ajuns la concluzia că, de fapt, nu se cunosc suprafeţele reale ale spaţiilor şi chiriile nu erau corect calculate. S-a constatat, de asemenea, că în 2010 şi 2011, potrivit contractelor pentru servicii aeroportuare, aeroportul a încasat bani mai puţini de la Carpatair şi Tarom faţă de tarifele prevăzute de consiliul de administraţie, deficitul fiind estimat la 1.711.943,67 lei. Un prejudiciu de 269.450 lei a fost stabilit ca urmare a subdimensionării spaţiului închiriat firmei Trinvest Bakery SRL şi a diminuării tarifelor aprobate prin hotărârea consiliului de administraţie.

  10. Nu au fost prezentate documente justificative care să confirme că o echipă de auditori ar fi identificat deficienţe de securitate a sistemului de stocare şi de transmitere a datelor şi nici vreun plan de măsuri pentru eficientizarea sistemului de supraveghere întocmit de firma Pre Quality, rezultând un prejudiciu de 130.466 lei. Pentru contractele de lucrări şi de furnizare semnate de Cornel Sămărtinean cu firmele MT Systems şi Agora SRL nu a fost prezentat un proiect tehnic sau de execuţie pentru instalarea sistemului de alarmă şi de supraveghere, nu există documente care să ateste lansarea comenzii, furnizarea produselor şi recepţionarea acestora ci doar un proces verbal de recepţie parţială care nu confirmă realizarea lucrării, plata făcându-se doar în baza facturii emise de furnizor.

    Printre deficienţele care nu au fost contestate de conducerea aeroportului pot fi amintite neurmărirea respectării clauzelor contractuale referitoare la termenele de plată şi necalcularea de penalităţi pentru achitarea cu întârziere a chiriei sau achiziţionarea unor maşini, echipamente, mobilier, aparatură birotică sau soft fără avizul ministerului de resort, aşa cum prevede legea. Curtea de Conturi Timiş a apreciat că bugetul de cheltuieli al aeroportului a fost depăşit în 2011 cu 110,22%, respectiv 3.567.870 lei.

  11. Curtea de Apel Timișoara a respins recursurile formulate în dosarul de mită în care a fost judecat fostul șef al Direcției de Administrare a Patrimoniului Public și Privat din Caraș-Severin. Magistrații au considerat că apelurile formulate de DNA și Roseti sunt nefondate, astfel că sentință data de către Tribunalul Caraș-Severin de doi ani și jumătate închisoare cu executare a rămas definitivă. Roseti va ispăși pedeapsă la Penitenciarul Timișoara, unde va fi transferat imediat după comunicarea sentinței.

    Ianăș Roșeți, directorul executiv al Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat din cadrul Consiliului Județean Caraș Severin, a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită. Acesta este acuzat că în perioada 2011 – iulie 2014, a pretins și primit de la un martor denunțător pentru șase contracte încheiate în anii 2011 și 2012 suma totală de 36.000 lei, reprezentând 10% din valoarea unor contracte de întreținere a drumurilor pe timp de iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.