EXCLUSIV Propunerea SURPRIZĂ pentru funcția de Mitropolit al Banatului. Pe cine vor...

EXCLUSIV Propunerea SURPRIZĂ pentru funcția de Mitropolit al Banatului. Pe cine vor laicii

6
DISTRIBUIȚI

Propunere surpriză din partea Adunării Eparhiale a Mitropoliei Banatului. După ce joi, Sinodul Mitropolitan a desemnat doi ierarhi eligibili, drept posibili demni urmași ai Mitropolitului Nicolae al Balantului, azi a apărut încă două nume. Ieri au fost propuși Preasfinţitul Părinte Dr.


Lucian Mic, Episcopul Caransebeşului  și Preasfinţitul Părinte Dr. Sofronie Drincec, Episcopul Oradei. Numele lor au fost prezentate vineri dimineață în  fața Adunării Eparhiale, iar laicii au hotărât, după îndelungi dezbateri, să facă uz de dreptul lor de a avea propriul ierarh nominalizat la această importantă funcție. Așa se face că astăzi l-au propus pe Episcopul Ioan de la Covasna, ca al treilea ierarh care intră în cursa pentru Mitropolia Banatului.

În perioada următoare Sfântul Sinod al BOR va înainta propria propunere de candidat, după care  va urma un vot secret în urma căruia se va desemna urmașul ÎPS Nicolae.

6 COMENTARII

  1. NOI MAHALENTZII IL VREM MITROPOLITE DE BANAT PRA DOMNU INALT PREA SFINTIA SA PAISE LOCOSHANU CA IE CINAR SI CU SCOALA FEKUTA AFARA . SI ASHA O VRUT SI AL BATRAN CARELE S-O DUS.
    SA VA FIE CLARE.

    • ge Domnu Inalt Pria Sfintia Sa PAISE vorbeshci spier, ca alfel cie blastam si ce afurisasc sa ce manca focu Gheienii si chiscanturile cu zmoala alu Scaraotzchi.

  2. aceasta ultima nominalizare din partea asa zisilor laici, a fost mult pritocta de dl paisie si dl bojin prietenul lui seful adunarii eparhiale! era singura lor arma sa loveasca in ps lucian mic,pe care evident nu doresc sa sa il stie mitropolit al banatului fie si pt motivul ca dl paisie va trebui sa plece de aici la ghyula de unde a venit…! cu tot respectul pt arhiepiscopul ioan salajan, al carui rol in harcvov este unul esential, si este de dorit sa isi implineasca menirea acolo,ei bine,aceasta ultima nominalizare are darul sa taie elanul celor care voteaza un episcop banatean si sa ajute la alegerea dlui sofroniu de oradia prietenul dlui streza si favoritul dlui paisie din timisoara care ar duce trai pe vatrai cu fotul lui sef de la ghyula de pe vremuri… !asadar cochid: NU ESTE VARIANTA MAI ONESTA MAI CUMINTE DECAT UN MITROPOLIT MAI TANAR CRAE CUNOASTE SPECIFICUL BANATULUI_dupa cum s-a exprimat si PF DANIEL- SI CARE VA FI MANGAIETOR DE SUFLETE!
    LUCIAN MIC MITROPOLIT LA BANATULUI VA FI O BINECUVANTARE DE LA DOMNUL PENTRU TOTI BANATENII ! ASA SA NE AJUTE BUNUL DUMNEZEU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.