Fasolea, palmierii și respectul față de oamenii legii – un film prost...

Fasolea, palmierii și respectul față de oamenii legii – un film prost à la România

5
DISTRIBUIȚI

Îmi aduc aminte de nişte vremuri ce par foarte îndepărtate. Timpuri în care, întrebaţi ce vor să devină când vor fi mari, copiii răspundeau, printre altele, poliţist. A fost, e adevărat, o vreme când uniforma inspira respect. Când, având poliţia în vecinătate, oamenii se simţeau protejaţi, când hainele de poliţiști, jandarmi sau militari inspirau respect. Eu cred că în zilele noastre astfel de sentimente sunt simple amintiri. În ton cu celebrele emisiuni de comedie ale trupei Vacanţa Mare, pentru noi forţele de ordine au ajuns să fie numite generic „Garcea”, simbolul poliţistului prost care face exces de zel.

Şi stau cu textul ăsta în minte de vineri, din sediul PNL. Atunci când am aflat că, pentru că doi şoferi au intrat cu mașina în subpasajul de la Michelagelo, doi poliţiști de la Locală vor fi daţi afară. Lipsa de cilvizaţie din oraşul care se vrea de cinci stele e crasă. Cum e posibil ca firmele care desfășoară lucrări în centru şi la Michelagelo să nu angajeze pază? Cum se poate ca oamenii se plimbe nestigheriți pe șantiere cu vestigii istorice și de asta să fie vinovată Poliția Locală? Este.


Pentru că nu toți trebuie să dea bani din buzunar pentru a face treaba ca la carte, căci merge și așa.

Ne plângem de o României a lipsei de respect şi, din păcate, simultan cu noi o fac şi autorităţile locale. Este normal ca poliţia locală să păzească palmieri şi muşcate după pofta domnului primar? E normal ca, dotați cu biciclete, polițiștii să defileze orin oraș în niște colanți, care se cheamă costum de biciclist? Poate sunt eu mai îngustă în viziuni, dar cred că nimeni nu va respecta un polițist în colanți, e ca și cum ar fi în fustă! Și glumele proaste nu se opresc aici. De ani buni forțele de ordine sunt trimise la păzit tot felul de evenimente penibile, cum ar fi datul de pomeni electorale constând în ciolan cu fasole, de 1 Decembrie, în vreme ce la televizor vuiesc știrile în care oamenii se bat pe mâncare și jandarmii intervin brutal.

Iar concluzie nu există. Numai multă, multă ipocrizie. Căci ne dorim ca oamenii să aibă un respect față de țară și cei care o apără, în vreme ce autoritățile locale muncesc din greu să transforme oamenii legii în păcălici care primesc parcă misiuni din filmele de comedie.

5 COMENTARII

 1. Foarte bine punctat!
  Chiar e de rasul lumii. Paza la palmieri, paza la podu’ cu flori, pasa la pasaj.
  si pe strada niciun politist.
  De aia de la nationala nici nu imi permit sa intreb de ei. Macar astia „ai nostri” locali ii mai vedeam zgribuliti de frig da treceau pe ici pe colo.
  Acu de cand pazesc tot felul de idiotenii ale lu robu nu mai is.
  Si asta fiindca nesimtitii aia de la firmele de constructii isi impart banii pentru paza santierelor intre ei. Apropo: EI TREBUIE SA ASIGURE PAZA ZONELOR IN CARE LUCREAZA, FIIND O ACTIVITATE PRIVATA IN FOLOSUL PUBLIC” altfel spus iau bani de la stat pentru asta.

 2. Un articol mai exact nu se putea.In primul rand politia locala …nu e politie decat cu numele .In rest au ramas aceeasi gardieni publici insa in alte haine si cu salarii mai mari.Si mai multi ca numar(asta fiind fara valoare ,deoarece a crescut numarul nu si eficienta ).Patrularea in colanti …mda …asta ma duce cu gandul la gay ce sunt prin parcul central unde ,vasnicii locali trezesc „interesul”!Si daca imi permiteti sa va citez :” Numai multă, multă ipocrizie”… aveti dreptate !pana si dumneavoastra ati ajuns sa nu mai faceti distinctie intre un politist al Pol Romane si un asazis „politist” local.Asta sa dorit !Impostura la maxim ,in rest „hai ca merge si asa”…

 3. Dap, din pacate ai mare dreptate… ce pretentii de respect fata de ei mai poti avea cand is pusi de maretul presedinte al CC, scuze primar, la paza de palmieri, jardiniere, panselute, pasaje etc? Stau in frig, ploaie, soare, vant, sunt besteliti multumita prea minunatului si nu merita bani de hrana, asa cum primesc toti comunitarii din tara, ceilalti politisti, jandarmi, pompieri, penitenciare etc. Bine ca se fac investitii proaste de genul enumerat mai sus sa le pazeasca. Bine ca echipa de fotbal a lu peshte prajit a putut sa pape 2 bulioane de euro de la buget…

 4. D-na/domnisoara ,in ce ma priveste „respectul fata de oamenii legii”,politistul local e orice altceva numai un exponent al legii nu este ! Al prostie,grobianismului si ghiolbanismului mascat intr-o tinuta si o bata !Ca urmare nu respect aceste specimene .Respect politistul de la sectie ,sectoristul ce trece pe strada mea sa vada ce mai e nou ,pe prapaditul de la rutiera ce sta sa dirijeze circulatia in nebunia din oras dar nu sclavii primarului!Nu consider ca aceste specimene pot fi considerati politisti decat de cei atat de ingusti la minte sau care pur si simplu nu stiu sa citeasca ce scrie pe ei.Politia locala -un serviciu in cadrul primariei si cam atat.

 5. Esti intr-o mare eroare,ca de obicei.Studiaza putin legea,competentele si apartenenta acestei ,,politii locale,, si vei vedea ca nu are nici o legatura cu politia,decat prin nume.
  Politia Locala este un serviciu in cadrul PRIMARIEI subordonata primarului!
  Primarul este seful si dispune ce fac ei.Daca primarul vrea ca angajatii primariei din acest serviciu sa pazeasca polmieri,foarte bine! Asta trebuie sa faca.Daca trebuie sa pazeasca lucrari de reabilitare,ok.Asta e treaba lor.
  Nu sunt Politia Romana,nu au competente si atributii din sfera de activitate a Politiei Romane decat cu foarte mici exceptii punctuale.
  Acesti oameni nu sunt ,,oamenii legii,, (ce va mai plac leit-motivele)ci sunt oamenii primariei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.