Florin Iepan, regizorul documentarului de succes „2 pentru România”, la PRESSALERT LIVE:...

Florin Iepan, regizorul documentarului de succes „2 pentru România”, la PRESSALERT LIVE: „M-a surprins că viețile lui Ponta și Iohannis nu au fost investigate până acum” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Florin Iepan, regizorul documentarului „2 pentru România”, primul din România ultimilor 25 de ani care face portretul celor doi candidaţi la fotoliul de la Cotroceni, filmat pentru Digi 24, a fost invitat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE. Documentarul cuprinde două părți, una dedicată lui Victor Ponta și cealaltă lui Klaus Iohannis, fiecare de câte 50 de minute.

Regizorul a ținut să precizeze că ideea de a realiza cele două documentare îi aparține, acestea fiind filmate în doar o lună, tocmai de aceea proiectul a fost unul „foarte greu”. Întrebat de către moderatorul emisiunii de ce a fost intervievat doar Klaus Iohannis, nu și Victor Ponta, Florin Iepan a afirmat că „vina este exclusiv a mea, dacă aș fi avut această idee acum trei sau șase luni, într-un peisaj mai puțin tensionat, aș fi avut acces la ambii protagoniști”. Totuși, regizorul a avut acces la mama lui Victor Ponta, pe care o consideră „o persoană foarte interesantă, cred că premierul Victor Ponta îi datorează mult”.

„Sunt mulțumit de ce a ieșit.


Nu poți să construiești povești simetrice, pentru că Victor Ponta și Klaus Iohannis sunt oameni diferiți, trebuie să oferi telespectatorilor ceva interesant. Dacă am fi avut acces la familia apropiată a lui Klaus Iohannis, poate poveștile celor doi semănau. Cele două documentare reprezintă viziunea mea asupra existenței lor. În America există o tradiție încă din anii ’50 – ’60 cu privire la astfel de documentare, la noi nu mai există un astfel de documentar”, a declarat la PRESSALERT LIVE Florin Iepan.

Întrebată de către moderatorul emisiunii dacă un astfel de documentar poate să influențeze rezultatul alegerilor, jurnalista Sabina Mihăică a declarat că „dacă vorbim despre felul în care poate influența acest documentar părerea oamenilor strict umană despre candidați, cred că da. Cetățenii trebuie să fie subiectivi, în documentare se văd două povești despre doi oameni, nu despre niște simboluri”.

Regizorul a mai precizat că l-a surprins faptul că viețile celor doi candidați care au ajuns în turul doi al alegerilor prezidențiale nu au fost investigate. „Am ajuns pe un teren aproape virgin. Victor Ponta și Klaus Iohannis sunt într-o situație specială, se bucură de foarte multă atenție, dar nu se știe prea multe despre viața lor”, a mai precizat Florin Iepan.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.