Francois Fillon: Trebuie să EVITĂM aderarea la Schengen a României, de unde...

Francois Fillon: Trebuie să EVITĂM aderarea la Schengen a României, de unde vin numeroşi romi

0
DISTRIBUIȚI

România şi Bulgaria nu trebuie să adere la Spaţiul Schengen, pentru că din cele două ţări vin cei mai mulţi romi, afirmă fostul premier francez Francois Fillon, candidat pentru postul de lider al partidului de centru-dreapta UMP şi posibil candidat la preşedinţia Franţei, scrie Mediafax.

Într-un interviu acordat postului TF1, Francois Fillon a avansat o serie de propuneri privind limitarea imigraţiei în Franţa, în contextul în care candidează pentru postul de secretar general al partidului de centru-dreapta Uniunea pentru o Mişcare Populară (UMP) şi pentru funcţia de preşedinte al Franţei. François Fillon propune reformarea Spaţiului Schengen şi trecerea la un sistem mai dezvoltat – „Schengen +”. „Este necesară crearea unui corp european al poliţiei de frontieră, iar Franţa trebuie să preia responsabilitatea acestei iniţiative, în cooperare strânsă cu ţări afectate de imigraţia masivă, precum Italia, Spania, Grecia şi Malta”, a spus Fillon.

„Trebuie să evităm în mod absolut aderarea la Schengen a României şi Bulgariei”, de unde vin cei mai mulţi romi în Franţa, a adăugat Fillon, conform TF1. În opinia lui François Fillon, Franţa nu mai poate primi fluxuri masive de imigranţi.


Politicianul de centru-dreapta propune o „dezbatere anuală” organizată de Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului, pentru stabilirea cotelor de imigraţie pe anul respectiv. În plus, Fillon vrea şi înăsprirea condiţiilor de obţinere a cetăţeniei franceze. „În prezent, condiţiile sunt prea disparate, iar dobândirea cetăţeniei franceze este aproape automată”, afirmă fostul premier francez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.