Geoparcul Dinozaurilor din Ţara Haţegului, promovat de voluntari în Turcia

Geoparcul Dinozaurilor din Ţara Haţegului, promovat de voluntari în Turcia

1
DISTRIBUIȚI

Un număr de 10 voluntari pentru Geoparcul Dinozaurilor din Ţara Haţegului au participat la proiectul ”Let Live The Nature If You Want To Live” (”Lasă natura să trăiască dacă vrei să trăieşti”), organizat de organizaţia Erciyes Nature Group în Kayseri (Turcia) în cadrul programului european Erasmus şi au promovat ţara noastră şi Geoparcul Dinozaurilor din Ţara Haţegului în cadrul unei seri dedicate României..

“Proiectul, iniţiat de organizaţia turcă Erciyes Nature Group al cărui partener din România a fost Asociaţia Centrul de Resurse pentru Acţiune Locală,  a fost realizat în cadrul programului european Erasmus+ şi a vizat schimbul de experienţă între tineri din mai multe ţări având ca tematică protecţia mediului. Voluntarii noştri au avut ocazia să afle mai multe despre istoria, cultura şi civilizaţia turcă, dar şi ale celorlalte ţări participante la proiect şi au promovat ţara noastră şi Geoparcul Dinozaurilor din Ţara Haţegului în cadrul unei seri dedicate României. Un moment important al serii dedicate României a fost cel în care voluntarii pentru Geoparc le-au oferit tuturor participanţilor la proiect suveniruri realizate manual de ei, care au reflectat valorile şi frumuseţile Ţării Haţegului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Geoparcului Dinozaurilor din Ţara Haţegului, Adina Popa.

turcia_1

Pe parcursul proiectului, voluntarii pentru Geoparc, alături de ceilalţi participanţi, au susţinut prezentări privind priorităţile de protecţie a mediului în România şi proiectele de mediu în care au fost implicaţi, au participat la ateliere de creaţie şi la o sesiune de acordare a primului ajutor în natură,  au fost implicaţi în acţiuni de ecologizare şi au aflat cum se realizează sortarea deşeurilor menajere într-o întreprindere de profil.

Tot în cadrul proiectului, participanţii au vizitat o rezervaţie naturală dedicată păsărilor migratoare, situl UNESCO de la Cappadocia şi au avut parte de o primire oficială la care a participat guvernatorul zonei Kayseri.

”Pot spune că experienţa din Turcia este cea mai frumoasă trăită până în prezent.


Am învăţat diverse lucruri despre mediu, despre cultura şi modul de viaţă al mai multor ţări, am vizitat locuri minunate, m-am distrat şi mi-am facut o mulţime de prieteni din alte ţări cu care păstrez legătura. Cu siguranţă voi participa la proiecte de genul acesta de fiecare dată când voi avea ocazia”, afirmă Alexandru Costina, voluntar pentru Geoparc.

“La finalul proiectului, voluntarii au fost recompensaţi cu certificate Youthpass prin care sunt recunoscute la nivel european experienţa educaţională nonformală  şi competenţele dobândite în cadrul proiectului. Certificatul este de asemenea foarte util în parcursul educaţional şi profesional al participanţilor”, a mai adăugat Adina Popa.. Erasmus este noul program al Uniunii Europene dedicat educaţiei, formării, tineretului şi sportului care se derulează în perioada 2014 -2020.

turcia_2

 

1 COMENTARIU

  1. La ce ne foloseste promovarea daca in geoparc utilajele au inceput distrugerea ultimului rau care coboara din Retezat in Tara Hategului si nu a fost inca distrus? Universitatea Bucuresti de ce a luat in administrare geoparcul daca actioneaza pentru distrugerea uneia dintre ultimele perle ale patrimoniului nostru natural, o vale cu calitate hidromorfologica foarte buna si chiar fara drum pe langa rau, o raritate fabuloasa? Daca nu le pasa de natura pentru ce interese obscure au luat in administrare geoparcul? De Agentia pentru Protectia Mediului nu are rost sa povestim, ei deja sunt inamici istorici ai naturii hunedorene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.