IACOB Fetească Neagră – dragoste la prima degustare! (P)

IACOB Fetească Neagră – dragoste la prima degustare! (P)

0
DISTRIBUIȚI

Feteasca Neagră este un soi de strugure 100% românesc, cultivat de pe vremea dacilor. Istoric şi tradiţional, cele mai bune rezultate calitative ale soiului provin din plantaţiile din zona Dealu Mare, acolo unde are localizată podgoria şi UNICOM PRODUCTION, cunoscut ca DAVINO.

Generic vorbind, Feteasca Neagră este un vin roşu, cu tente rubinii şi o aromă de stafide negre, care devine mai bogat şi mai fin odată cu învechirea. Vinul obţinut poate fi sec, demisec sau dulce, cu un conţinut alcoolic de circa 12-12,5%. Culoarea, aroma, gustul, sunt într-o perfectă armonie, ceea ce îi conferă vinului de Fetească Neagră o fineţe şi o catifelare cu totul specifică, situându-l din punct de vedere al calităţii printre marile vinuri ale lumii.

Dacă vorbim de IACOB Fetească Neagră – DOC Dealu Mare, vorbim despre un vin sec, cu o culoare intensă roşie – rubinie, de vişină coaptă, miros intens şi persistent de fructe de pădure confiate şi arome condimentate.


Un vin bine structurat, un vin suplu, echilibrat, expresiv, amplu, puternic, rotund.

După ce-l gustă şi savurează, iubitorul de Fetească Neagră o să fie foarte mulţumit pentru că aşteptările o să-i fie pe deplin confirmate. Pas cu pas, exact aşa cum urci pe o scară, descoperi noi şi noi motive de meditaţie şi contemplaţie. IACOB Fetească Neagră – încântător la prima vedere, promiţător după o înghiţitură, frumos după un pahar, spectaculos după două !

Pentru gurmanzi este recomandată asocierea culinară cu carne de raţă, paste pe bază de sos de tomate, carne de viţel fără sosuri sau brânzeturi uscate maturate mediu. Temperatura de servire este 18°C. Vinul trebuie aierisit minimum două ore înainte de a fi turnat în pahare şi savurat.

Dacă v-am stârnit atenţia şi pofta, trebuie doar să faceţi o plimbare în oraş. Vinul se găseşte în restaurante dar şi în magazinele specializate gen : Bibliotheka, The Store şi Cămara cu Mirodenii !

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.