Ideea inedită a unui antreprenor din Timișoara: oferă 25.000 de euro unor...

Ideea inedită a unui antreprenor din Timișoara: oferă 25.000 de euro unor fermieri ca să-i crească găini. Care este profilul fermierului ideal

3
DISTRIBUIȚI

Horia Cardoș, antreprenorul timișorean care a dezvoltat Agroland, cea mai mare rețea de magazine pentru micii fermieri, dorește să investească zece milioane de lei în dezvoltarea unei rețele de fermieri care cresc găini în propria curte, și nu în sistem industrial. În acest sens, omul de afaceri caută 100 de fermieri cărora le oferă în jur de 100.000 de lei.

Astfel, luni, de 1 decembrie, Horia Cardoș va da startul unui proiect pilot, într-o fermă din județul Caraș-Severin, pentru creșterea tradițională a puilor. Antreprenorul timișorean spune că ideea acestei afaceri vine dintr-o necesitate. ”Vreau pentru mine şi familia mea un produs de calitate. Suntem în poziţia în care putem integra un asemenea proiect în afaceri. Firma are toate verigile lanţului – de la parteneriate cu fermieri, acces la furaje, utilaje pentru utilarea fermelor, posibilitatea de abatorizare şi desfacere a mărfurilor”, a declarat pentru Business Magazin Horia Cardoș. Această idee reprezintă, de fapt, o încercare de a replica modelul puilor crescuți la curte, care vor fi vânduți sub marca Puiul Rustic, însă în număr mai mare și cu reguli stricte. Cel mai probabil, proiectul va începe în vara anului viitor. Horia Cardoș spune că i-a venit această idee după ce a făcut o vizită în Franța și a văzut că puii La Belle Rouge sunt crescuți în acest sistem de aproximativ 40 de ani.

gaini

Cei 100 de fermieri pe care Agroland dorește să-i implice în acest proiect trebuie să aibă 4.000 – 5.000 de păsări pe fiecare serie de nouă săptămâni.


Compania pune la dispoziția fermierilor puii de o zi, furajele, asistența sanitar-veterinară, ceea ce în bani înseamnă în jur de 100.000 de lei pentru fiecare fermă. ”Preferabil ar fi să fie fermieri care au deja adăposturile, terenul şi în aceste condiţii trebuie să le furnizăm doar echipamentul, care este asemănător cu cel din fermele industriale şi asigură hrănirea, adăparea şi ventilaţia în adăpost. Echipamentul îl asigurăm tot noi şi putem să asigurăm şi o schemă de finanţare, să plătească chiar din venitul lor”, explică Horia Cardoș. Potrivit antreprenorului timișorean, profilul fermierului ar trebui să fie o familie tânără, fără experiență. Horia Cardoș spune că o astfel de fermă este foarte ușor de administrat, astfel că o familie se poate ocupa chiar și de trei ferme de acest fel.

În viitorul apropiat, omul de afaceri timișorean anunță că ”urmează şi alte dezvoltări, dincolo de cei 100 de fermieri, pentru că vrem să intrăm şi pe alte specii, nu numai pui de găină. Este vorba despre raţe, bibilici şi gâşte, iar popularea fermelor cu aceste tipuri de păsări ar urma să înceapă în 2015″.

3 COMENTARII

  1. dle Cardos,in anul 2012 l-am rugat pe reprezentantul zonal sa facem acest lucru,cu un numar mai mic de pasari,mai multi fermieri si cu investitia fermierului in constructia fermei;acum nu stiu ce sa mai zic,m-a ocup deja cu altceva,oricum v-a doresc success,este o idee ff buna

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.