În loc să-și cumpere limuzină, a investit bani ca să pună în...

În loc să-și cumpere limuzină, a investit bani ca să pună în valoare stăvilarul descoperit în Piața 700. De ce vrea să scoată Ovidiu Șandor la lumină o părticică din istoria cetății Timișoarei VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Antreprenorul timișorean Ovidiu Șandor a vorbit, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE despre stăvilarul descoperit în Piața 700, în urma săpăturilor efectuate la fundația celei de-a cincea clădiri din cadrul proiectului City Business Center, în vara anului trecut.

Stăvilarul a fost construit în secolul al XVIII-lea de către administrația habsburgică și a fost conservat aproape impecabil datorită pământului lutos. Acesta va fi pus în valoare în cadrul unui muzeu în aer liber, iar în perioada următoare va începe remontarea stăvilarului și recompunerea efectivă a puzzle-ului de 150.000 de piese distincte.

Ovidiu Șandor, dezvoltatorul proiectului City Business Center, a ținut să precizeze că a fost preocupat să pună în valoare stăvilarul descoperit pentru că „lucrurile legate de istorie sunt foarte importante pentru mine.


Cred că noi ca persoană, ca oraș, ca națiune, nu vom știi unde să mergem, dacă nu știm de unde venim”. Antreprenorul a declarat că vor remonta stăvilarul specialiști din România, Italia și chiar și din Coreea de Sud.

„Îmi place că acest stăvilar spune un mesaj interesant, că poți să construiești viitorul într-un mod în care să respecți trecutul. Deci respectarea trecutului și construirea viitorului nu sunt niște lucruri care neapărat se bat cap în cap sau una presupune distrugerea celeilalte. Noi am găsit o soluție foarte fericită, care arată respectul corect față de istorie, care scoate în lumină acest fragment al istoriei noastre, dar o face având ca fundal mesajul de dezvoltare al orașului”, este de părere antreprenorul.

Ovidiu Șandor a mai ținut să precizeze că fiecare antreprenor ar trebui să dea comunității locale ceva. „Eu am avut norocul să dezvolt un proiect, care e unul de succes, și mi se pare frumos ca în acest demers să se întâmple și un gest față de istorie, față de oraș. Cred că acei antreprenori care înțeleg și latura soft a lucrurilor, vor avea succes. Cred în energii pozitive și negative, care au rolul lor în orice proiect, și mai ales în proiectele de construcții”, a conchis antreprenorul.

1 COMENTARIU

  1. Mi se pare penibil ca unii care se bucura de avantaje mari din partea statului (privatizari, finantari, achizitii sub semnul intrebarii )vin si ofera cite o farama interesului public si apoi se falesc cu darnicia lor. Acesta este motivul pentru care nu il plang nici pe Becali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.