INCREDIBILUL gest făcut de comisarul șef Țurai când s-a dus să încaseze...

INCREDIBILUL gest făcut de comisarul șef Țurai când s-a dus să încaseze șpaga de 4.000 de euro. Vezi pentru ce mai este cercetat de DNA

2
DISTRIBUIȚI

Comisarul șef  Armando Țurai, de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției Timiș, prins în flagrant de DNA după ce a primit șpagă 4.000 euro, a avut grijă să-și ia toate măsurile pentru a nu fi prins când a promis că-i va rezolva denunțătorei dosarul penal în care era anchetată. Conform încheierii Tribunalului Timiș părin care s-a dispus arestarea  polițistului, acesta s-a dus la biroul femeii și „s-a oferit să o ajute, cu referire la situaţia acesteia din dosarul penal instrumentat de el. În acest sens, a tastat pe telefonul mobil cifra 4 000, iar la întrebarea denunţătoarei despre ce este vorba, acesta a mimat simbolul monedei euro „€”. Denunţătoarea i-a cerut un răgaz să reflecteze asupra acestei propuneri, iar după circa o săptămână, inculpatul a venit din nou, neanunţat, în biroul denunţătoarei, cerându-i să-i spună dacă a reflectat asupra propunerii de a i se remite suma de 4 000 euro, pentru a o sprijini în cadrul cercetărilor”.

În declaraţia pe care a dat-o în faţa judecătorului, Ţurai a susţinut că s-a dus la biroul acesteia ” pentru a-i aduce la cunoştinţă că achitarea prejudiciului poate duce la o soluţie convenabilă. Întrucât denunţătoarea spunea că nu are o sumă atât de mare şi urma să se consulte cu soţul şi un avocat  i-a lăsat un răgaz. La scurt timp, respectiv septembrie,  s-a deplasat, din nou,  la biroul acesteia pentru a o întreba dacă a luat o decizie, iar inculpata i-a relatat că nu deţinea această sumă.  Ulterior a fost sunat de denunţătoare şi a fost invitat la o cafea. Deşi i-a promis că vine in ziua următoare, inculpatul a venit doar  cu o zi mai târziu, respectiv in data de 13 11 2014.  Menţionează că denunţătoarea i-a propus rezolvarea favorabilă a dosarului, aceasta propunându-i o sumă de bani, fără a indica cuantumul.  Inculpatul arată că, văzând disponibilitatea denunţătoarei de a îi oferi mită a încercat să o inducă in eroare, a invitat-o să îl urmează cu maşina intr-un loc mai izolat, i-a cerut să pună ceea ce avea in portbagaj, iar in discuţia purtată i-a dat de înţeles că  banii sau foloasele obţinute  nu sunt pentru o soluţie pe fond ci doar pentru a evita o percheziţie.  Inculpatul a arătata că in dosarul instrumentat  a desfăşurata acele activităţii care erau indicate de procuror şi nu a încercat să  pună în practică ceea ce propusese denunţătoarei.


Mai mult, in condiţiile în care, dosarul nu se mai afla la el, fiind înaintată la  Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş pentru efectuarea unui expertize, nici nu avea cum să  pună în practică promisiunile făcute denunţătoarei”.

Când s-a dus să încaseze șpaga, comisarul șef Țurai nu a fost singur – „cu ocazia surprinderii în flagrant a inculpatului, a sosit la faţa locului fosta soţie, arătându-se indignată de faptul că inculpatul a avut copilul cu el”. Instanţa a considerat că „această împrejurare este de natură a caracteriza persoana inculpatului,  în calitatea de părinte şi în calitate de om,  lipsa respectului faţă de valorile morale esenţiale într-o democraţie  în condiţiile în care a pus în pericol siguranţa copilului său şi s-a oferit, practic, ca şi exemplu negativ acestui copil de a cărei educaţie şi îngrijire este răspunzător. Tribunalul apreciază,  faţă de elementele de fapt şi personale arătate mai sus, că  lăsarea sa în libertate nu este justificată,  existând riscul  ca, folosindu-se de cunoştinţele sale şi dată fiind abilitatea sa de a eluda norme şi reguli, cunoscând procedurile judiciare  să încerce să influenţeze ancheta penală, cu atât mai mult cu cât în cauză urmează a se face cercetări şi cu privire la alte posibile fapte din trecut”. DNA investighează alte trei dosare în care există suspiciuni că s-ar fi cerut bani pentru a se da soluţii favorabile celor suspectaţi de comiterea de infracţiuni. Comisarul şef Armando Ţurai a rămas în arest după ce Curtea de Apel Timişoara i-a respins contestaţia la decizia de arestare pe motiv că este neîntemeiată.

 

2 COMENTARII

  1. Turai daca traia intr-o alta societate ar fi fost mitraliat adica autopsia ar fi spus ca in cadavrul lui ar fi fost intre 50 si 90 de gloante….D-le Turai esti complet in afara subiectului. Recunoaste-ti vina ca doar traiesti in…democratie !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.