Informații concrete despre centrul intermodal de la Timișoara. Ce valoare are proiectul...

Informații concrete despre centrul intermodal de la Timișoara. Ce valoare are proiectul și cum va ajuta la dezvoltarea zonei

1
DISTRIBUIȚI

Cel mai mare Centru Intermodal de Transport din regiunea de vest a ţării va fi construit lângă Timişoara, în zona Aeroportului. Internațional „Traian Vuia” Acesta va lega transportul feroviar, cel aerian şi cel rutier.

În cadrul Master Planului General de Transport al României (strategia naţională a Ministerului Transporturilor pentru perioada 2015-2030), au fost incluse două obiective majore nu numai la nivel naţional, cât şi la nivel european. Valoarea totală a realizării acestor obiective este de 82,2 milioane de euro, fonduri nerambursabile. Este vorba de Terminalul Intermodal de Marfă şi Terminalul Intermodal de Pasageri. Aceste obiective au fost incluse în Master Plan la capitolul 7 – Transport Aerian.

„Aceste două investiţii majore, esenţiale pentru judeţul Timiş şi incluse în Master Planul General de Transport, vor avea un rol extrem de important pentru regiunea de vest a României. Dezvoltarea zonei economice se va realiza prin îmbunătăţirea infrastructurii din această parte a oraşului, vor fi create locuri de muncă în cadrul aeroportului şi în zonele adiacente. Companiile private vor avea noi oportunităţi de dezvoltare prin oferirea unor legături excelente între căile rutiere – prin conexiunile cu şoseaua de centură şi autostradă – şi cele feroviare şi aeriene.


De asemenea, prin eliminarea traficului greu din oraş, va fi redusă poluarea şi congestia traficului urban şi va fi menţinută în stare mai bună infrastructura rutieră urbană. Călătorii vor avea parte de condiţii de călătorie mai bune, de timp redus de şedere şi de legături optime spre destinaţia lor finală”, explică directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, Daniel Idolu.

Terminalul de Marfă va include Centrul Cargo, platforma de staţionare aeronave, terminalul de cale ferată, reabilitarea liniei ferate existente în perimetrul aeroportului şi conectarea acesteia la reţeaua naţională, parcări pentru autovehicule şi conexiuni de transport.

Terminalul de Pasageri va fi construit etapizat şi va include o aerogară de mari dimensiuni dotată cu toate facilităţile comerciale şi operaţionale. De asemenea, va fi construită o autogară legată printr-o galerie comercială de aerogară, care va deservi transportul public şi care va reprezenta un nod rutier important prin care se va facilita transportul pasagerilor cu autobuzul spre destinaţii regionale şi internaţionale. În plus, vor fi construite şi spaţii comerciale, parcări auto, dar şi o gară pentru a asigura legătura între aeroport şi magistrala feroviară pe ruta Viena-Budapesta-Timişoara-Bucureşti.

1 COMENTARIU

  1. Asta e Masterplanul PSD al lui ponta in care Timisoarei i se refuza centura? Am inteles, e campanie, trebuie sa minta ceva si pesedistii pentru a reechilibra judetul. Cum ramane insa cu Spitalul Regional, stadionul nou, sala polivalenta, spitalul de copii..? Toate au fost carate in Oltenia.Pai oare ce pazesc marii pesedisti ai judetului,oamenii de nimic din acest partid?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.