INSPIRAȚIE Un bătrân de 67 de ani, îmbrăcat în hainele de duminică,...

INSPIRAȚIE Un bătrân de 67 de ani, îmbrăcat în hainele de duminică, a parcurs 14 kilometri pe jos pentru a vota

0
DISTRIBUIȚI

La 67 de ani Ioan Horga a parcurs 14 kilometri pe jos, pentru a vota. Îmbrăcat în hainele de duminică, bărbatul care locuieşte la marginea satului Faţa Roşie din Hunedoara, a pornit la drum spre Bătrâna, centrul de comună unde a fost amenajată singura secţie de votare din zonă.

Obişnuit cu mersul pe jos pe dealuri bărbatul a parcurs în mai puţin de două ore distanţa până la Bătrâna. „A venit pe jos, a votat, şi-a tras puţin sufletul şi apoi a plecat acasă. Cât şi-a tras sufletul s-a plâns că e greu fără curent electric. Nu a zăbovit prea mult. Ne-a spus: „Mă duc că strigă animalele din grajd. Animalele mele nu ştiu că e zi de vot” şi a plecat. Probabil acum deja e cu vacile pe câmp”, spune primarul comunei Bătrâna, Ioan Herciu.

Primarul susţine că inspiraţi de Ioan Horga doi consilieri locali care locuiesc în satul Faţa Roşie au pornit pe jos spre Bătrâna ca să voteze.


„În satul Faţa Roşie sunt oameni care au maşini şi pot ajunge mai repede dacă vin mai mulţi. Cei care vin pe jos o fac pentru că aşa doresc ei. La noi nu se pune problema de turism electoral. E bună înţelegere”, spune primarul.

Bătrâna este comuna cu cel mai mic număr de populaţie din România 122 de persoane, toate înscrise pe listele electorale permanente. Satul Faţa Roşie are opt gospodării împrăştiate pe dealuri, în care trăiesc 13 persoane. Comuna Bătrana este situată la 70 de kilometri de Deva, în Munţii Poiana Ruscă, la o altitudine de 1000 de metri, înconjurată de păduri, separată de satele din jur prin văi adânci. La Bătrâna, media de vârstă este de 60 de ani. Comuna nu mai are medic de la Revoluţie, iar ca să ajungă la cel mai apropiat dispensar, oamenii trebuie să parcurgă 30 de kilometri, până la Dobra. De 11 ani, comuna nu mai are nici şcoală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.