INVAZIE de buburuze în vestul țării. Cu ce le strâng localnicii din...

INVAZIE de buburuze în vestul țării. Cu ce le strâng localnicii din case și din curți

0
DISTRIBUIȚI

Mai multe localități din judeţul Arad au fost invadate de buburuze. Numărul insectelor este atât de mare încât oamenii le adună din anexele gospodăriilor cu lopata. Localnicii din Lipova şi alte câteva sate învecinate povestesc că de câteva zile curțile și grădinile le sunt acoperite cu „covoare” vii de buburuze. Le e teamă să aerisească pentru că micile insecte roșii pătrund în case și se instalează pe mobile și covoare.

„Am scos cu mătura şi lopata zeci de mii din casă că am aerisit doar câteva minute şi nu am observat ce e afară.


Nu am mai văzut aşa ceva şi nu înţelegem ce se întâmplă. Nu ne este teamă de ele că nu sunt periculoase, dar nu poţi călca nici pe stradă decât pe buburuze”, a declarat o localnică din Lipova.

„Am fost la Primărie la Lipova şi am cerut să vină să stropească. Au dat cu ceva fum, dar au apărut iarăşi şi nu mai ştim ce să facem. Trebuie să astupăm toate orificiile de la locuinţe, aerisirile, că intră peste tot”, a spus o altă localnică.

Localnicii speră că problema va fi rezolvată odată cu scăderea temperaturilor. Specialiștii spun că invazia e datorată temperaturilor ridicate. Primăria Lipova a anunţat că va stropi cu insecticide.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.