Ioan Gârboni, consul onorific al Coreei, a inaugurat sediul reprezentanței la Timișoara....

Ioan Gârboni, consul onorific al Coreei, a inaugurat sediul reprezentanței la Timișoara. Ce l-a încântat pe ambasadorul Hyo-Sung Park

0
DISTRIBUIȚI

În Parcul Alpinet din Timișoara a avut loc ceremonia dezvelirii plăcii Consulatului Onorific al Republicii Coreea. Ioan Coriolan Gârboni este primul consul onorific al Republicii Coreea de Sud în Timiș. Acesta îndeplinește atribuțiile obișnuite ale unui consul, dar nu eliberează vize și pașapoarte. La ceremonie a participat Excelența sa, Hyo-Sung Park, ambasador al Republicii Coreea şi consulul Republicii Coreea în România, Soon-Hyun Kwon. De asemenea, s-a inaugurat sediul Consulatului Onorific Al Republicii Coreea care se află în clădirea Filarmonicii Banatul, în partea dinspre Parcul Justiției.

„Astăzi s-a deschis oficial Consulatul Onorific al Republicii Coreea în Timișoara. Este singurul consulat onorific deschis. Deci Ambasada Coreei de Sud din București și consulatul lor au reprezentanță în zona de vest a României. Eu sunt consul în județul Timiș și Bihor. Domnul ambasador și consulul au venit aici unde a avut loc dezvelirea plăcii, în Parcul Alpinet, unde este aleea consulilor. S-au semnat hârtii cu mai mulți consuli onorifici, iar eu sunt al 17-lea consul care există în Asociația Consulilor din Timișoara.


E o bucurie că Timișoara este prima pe harta consulilor ai Coreei de Sud. Sper ca orașul nostru că aibă parte de schimbări economice și firmele importante sud-coreene să vină în zona noastră”, ne-a spus Ioan Gârboni, consul onorific.

Deși este prima dată când a vizitat Timișoara, Excelenta sa Hyo-Sung Park, ambasador al Republicii Coreea are o părere bună atât despre oraș, cât și despre timișoreni. „Este prima dată când vizitez Timișoara și sunt foarte impresionat de frumusețea orașului, dar și de locuitorii ei. Astfel, prima mea impresie despre acest oraș este una foarte bună. Mă simt ca acasă chiar dacă este prima dată când vin. Oamenii din oraș, dar și din județ sunt oameni muncitori și cred că acesta este un lucru foarte important pentru viitorul orașului și județului Timiș. Despre domnul Gârboni vreau să spun că guvernul nostru este mândru că el este deține acest titlu de consul onorific”, ne-a declarat Excelența sa Hyo-Sung Park, ambasador al Republicii Coreea”.

Ioan Garboni a facilitat de-a lungul timpului venirea a peste 400 de coreeni în orașul de pe Bega la manifestari culturale, iar acest lucru a dezvoltat interes din partea coreeană pentru investiții economice, dar și pentru schimburi culturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.