Iohannis: Vrem o schimbare a puterii în România. Nu dorim o cosmetizare...

Iohannis: Vrem o schimbare a puterii în România. Nu dorim o cosmetizare a unui Guvern PSD, nu ne interesează cosmetizări de ochii lumii

0
DISTRIBUIȚI

Klaus Iohannis a declarat, marţi, că Partidul Naţional Liberal nou vrea să preia puterea, iar acest lucru se va întâmpla în 2015 sau cel mai târziu în 2016, când vor fi alegeri parlamentare, adăugând că PNL ”nu vrea o cosmetizare a unui Guvern PSD, de ochii lumii”.

„Există voci care spun că de ce nu cerem noi schimbarea de urgenţă a Guvernului. Ce dorim noi este o schimbare a puterii în România. Noi dorim să preluăm puterea, noi PNL. Nu mai există două partide, unul singur – PNL nou – care doreşte să preia puterea”, a spus Iohannis.

El a precizat că acest lucru se va întâmpla în 2015 sau cel mai târziu în 2016, când vor fi alegeri parlamentare.

„Nu dorim o cosmetizare a unui Guvern PSD, nu ne interesează cosmetizări de ochii lumii”, a afirmat Iohannis, care a menţionat că se vrea o „schimbare profundă”.

„Asta am înţeles de la cetăţenii care au votat”, a continuat Iohannis.

Declaraţiile lui Klaus Iohannis:

– Noi am înţeles semnificaţia votului de duminică.


Românii au dat un vot puternic, clar, şi am înţeles mesajul. În consecinţă, câteva direcţii politice cu care vom merge înainte:

– În Parlament trebuie votată şi picată legea amnistiei şi graţierii. Trebuie urgent să înceapă discuţiile pe codul electoral. Este nevoie de o îmbunătăţire netă şi clară în acest domeniu. Este nevoie de un vot clar în Parlament pe încuviinţări venite din partea justiţiei. Nu putem să continuăm în felul în care s-a lucrat.

– Este nevoie de reluarea discuţiilor şi urgentarea lor la legea de simplificare a ridicării imunităţii. Renumita ordonanţă 55, cu care PSD a dorit să legalizeze traseismul politic, este blocată în Senat. E nevoie de reluarea discuţiilor.

– În ceea ce priveşte Guvernul, am văzut că au apărut politicieni care solicită shcimbarea Guvernului şi ne întreabă de ce nu suntem mai vocali. Ceea ce dorim noi este o schimbare a puterii în România. Noi dorim să preluăm puterea. Nu mai există două partide. Un singur partid, PNL nou, doreşte să preia puterea. Şi acest lucru se va întâmpla în 2015 sau cel mai târziu în 2016. Nu dorim o cosmetizare a unui Guvern PSD, nu ne interesează cosmetizări de ochii lumii.

– Aşteptăm bugetul. Este nevoie de bugetul pe 2015. Să ne arate Guvernul de unde plăteşte pomenile electorale, ce taxe şi impozite va creşte şi cum vede anul 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.