Jardiniere distruse în cartierul primarului Robu. Ce firmă cu pedigree liberal le-a...

Jardiniere distruse în cartierul primarului Robu. Ce firmă cu pedigree liberal le-a instalat și cât au costat FOTO

2
DISTRIBUIȚI

Cruciada pornită de Primăria Timişoarei pentru înfrumuseţarea oraşului cu palmieri pitici, pomişori, arbuşti şi aranjamente florale în diferite modele de jardiniere nu a ocolit nici zona Soarelui, unde domiciliază întâiul gospodar al urbei, primarul Nicolae Robu.

În dreptul Școlii Generale nr. 30 au fost montate nu mai puţin de 64 de jardiniere, care au luat locul unui spaţiu verde în care copacii au fost defrişaţi, dar rolul lor decorativ s-a dovedit a fi efemer, căci, în doar câteva luni, au ajuns să aibă exact efectul opus celui dorit.Pline cu pământ şi câteva buruieni, multe din ele sunt deja sparte, dezmembrate sau crăpate şi arată ca nişte epave, fără vreo legătură cu pretenţia de oraş european. Privite de aproape, e lucru aproape sigur că inevitabilul se va produce, iar apa şi îngheţul din timpul iernii le vor distruge definitiv. Jardinierele sunt făcute dintr-un material cu granulaţie mare, prin care apa pătrunde uşor, astfel încât, la primăvară, în cel mai bun caz, va putea fi refolosit doar pământul, după ce vor fi plivite buruienile.

Purtătorul de cuvânt al primăriei spune că jardinierele cu pricina au fost montate între lunile decembrie 2013 şi iulie 2014, dar cei care locuiesc în zonă susţin că amenajarea pieţei din faţa şcolii s-a făcut în luna mai, exact în săptămâna alegerilor parlamentare parţiale din colegiul trei. Primăria susţine acum că ele au fost vandalizate, deşi unele au crăpături apărute în mod natural, din cauza materialului de proastă calitate.

Jardinierele care nu au rezistat nici măcar până la venirea iernii au fost instalate, după cum informează Primăria Timişoara, de SC Rogera SRL, firma cu pedigree liberal care a câştigat contractul pentru întreţinerea spaţiilor verzi care acum este investigat de DNA după ce Curtea de Conturi a găsit un prejudiciu de milioane de lei.


Jardinierele au costat 476,16 lei. Adică doar 7,44 lei bucata, un adevărat chilipir pentru primărie. Preţurile practicate de firmă pentru manoperă nu au fost, însă, comunicate de municipalitate. Metoda este exact cea folosită şi în licitaţia pentru întreţinerea spaţiilor verzi unde  s-a venit cu preţuri extrem de mici pentru bănci sau copaci, dar s-au umflat facturile la numărul de ore de muncă.

2 COMENTARII

  1. In ultima instanta este imbucurator ca natura isi urmeaza cursul si sterge in timp urmele viziunilor kitsch ale d-lui primar, ale celor ce il consiliaza si evident ale celor interesati sa isi plaseze marfurile indoielnice. Dupa cum se vede, viziunea include „arbusti” in locul arborilor, „pomisori” in locul pomilor, „jardiniere” in locul spatiilor verzi si – se putea altfel? – palmieri „PITICI”. Astfel, partea buna este ca aceste uratenii, plasate fara cap, in calea oamenilor, au costat doar 7.44 lei. Ele puteau fi si din marmura sau granit, deci mult mai scumpe, daca nu si mai rezistente, oricum acelasi aspect de cavou intr-un cimitir dezafectat l-ar fi avut. In oras este nevoie de spatii verzi care sa respire cat mai natural, cat mai viu, ceea ce va face ca si intretinerea sa fie mai ieftina, nu bazaconiile celor avand mentalitatea de tatari porniti sa jefuiasca, despre care a scris Rogerius, necunoscand Rogeria, insa fac acest lucru cu metodele financiare moderne.

    Oricum, dl. primar poate sa vada cum „ctitoriile” sale se prabusesc inca din timpul mandatului, putand astfel anticipa cam ce va fi peste vreo doi ani, cand orasul va fi transformat dupa ideile ediliului ce va fi atunci in fruntea sa. Iar celor multumiti de „realizarile” din actualul mandat ne permitem sa le recomandam sa se adreseze direct firmei Rogeria cu solicitarea de a le furniza jardiniere „format redus”, sa incapa inclusiv pe balcon sau in sufragerie, ca un memento al vremurilor in care se fac „atatea lucruri bune” in oras. („Bune” pentru cei ce le factureaza, ca pentru oameni… mai avem de asteptat terminarea santierelor.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.