Joel Benson, doctorul indian care încântă nopţile de distracţie din Timişoara cu...

Joel Benson, doctorul indian care încântă nopţile de distracţie din Timişoara cu cover-uri de succes

0
DISTRIBUIȚI

Numele de Joel Benson este unul cât se poate de cunoscut printre amatorii de concerte de cover-uri din Timişoara şi nu numai. Născut în oraşul indian Bangalore, muzicianul care încântă urechile celor care savurează recitalurile în care melodii celebre sunt interpretate într-o manieră proprie, a ajuns în Timişoara cu 12 ani în urmă şi a absolvit Facultatea De Medicină, fiind actualmente medic stagiar. În ceea ce priveşte pasiunea pentru muzică, aceasta a venit încă din fragedă copilărie, în momentul când a participat alături de familia lui la cântări în Biserică. „Vin dintr-o familie creştină şi când eram mic cântam în Biserică. După ce am ajuns în România am început să învăţ să cânt la chitară, la clape, la tobe. Am fost autodidact, am învăţat din tutoriale puse pe Youtube. Printr-un concurs de împrejurări, la un moment dat a trebuit să cânt cu vocea într-o Biserică din Timişoara. Am mai făcut nişte cursuri de voce cu nişte muzicieni englezi care au venit pe acolo“, spune el. La sugestia unui prieten, în 2009 Joel a „ieşit“ să cânte în cluburi şi cafenele şi chiar dacă prima sa reprezentaţie n-a fost una tocmai de succes, s-a încăpăţânat să persevereze şi bine a făcut, căci în ultimii ani trupa sa a avut parte de recunoaştere din partea multor timişoreni şi nu numai. „Prima mea apariţie în club a fost într-un bar din Complex, de lângă Thre Monkeys. M-am dus la patron şi i-am zis să-mi dea o şansă, să cânt şase piese. Am cântat fără nicio pretenţie, doar ca să văd dacă mă pot descurca. După concert, unii au venit la mine şi mi-au zis s-o las baltă. Evident că am fost dezamăgit, dar am încercat din nou şi atunci am avut succes“, îşi aminteşte muzicianul. De-a lungul anilor, Joel a pus bazele trupei Exiled Band, titulatură la care a renunţat datorită faptului că numele formaţiei era prea greu de reţinut, iar actualmente din band-ul său fac parte fratele lui Emil Johnson, basistul Radu Marius, clăparul Alex Budimir şi toboşarul nevăzător Andrei Strătilă, cunoscut melomanilor din activitatea sa în Popa Sapka. În ceea ce priveşte repertoriul formaţiei, băieţii se declară o formaţie oldschoool, iar în concertele lor se regăsesc piese de AC/DC, Kings of Leon (nelipsita Sex On Fire), Bob Marley, Elvis Presley sau Lenny Kravitz. Dar şi hituri mai actuale de genul Avicii sau Daft Punk.

benson2

„Româncele care umblă în cluburi sunt mai tupeiste“

Trecerea lui Joel din biserică în cluburile oraşului n-a fost una uşoară, căci la fel ca şi ceilalţi colegi ai săi din Exiled Band, muzicienii au fost oarecum „exilaţi“.


„Nu-mi place să vorbesc despre tema asta. A trebuit să aleg, să cânt la Biserică sau în cluburi. Aşa am devenit exilaţi“, spune muzicianul care la ora asta are în repertoriu peste o sută de cover-uri. Pentru viitor, Joel Benson îşi doreşte să îmbine cumva medicina şi muzica, cele două pasiuni principale ale sale şi bineînţeles să scoată câteva melodii proprii, prima dintre ele fiind deja programată să apară pentru primăvara anului viitor. „Visul meu este să ajut oamenii. Să îmbin cumva muzica cu medicina. Vreau să cunosc cât mai mulţi oameni, să mă familiarizez cu alte culturi. Vreau să merg spre cardiologie şi să ajut oamenii care nu-şi permit îngrijirile de sănătate. Evident, vreau să pot trăi din meseria mea, astfel încât la rândul meu să îi pot ajuta pe cei care nu au bani pentru consult medical şi medicamente“, spune Joel. Deşi recunoaşte că din cauza faptului că toţi membrii trupei au un program cât se poate de încărcat, repetiţiile trupei se desfăşoară destul de rar. Cu toate acestea, la fiecare eveniment publicul are parte de surprize. Viaţa de noapte timişoreană este una cât se poate de interesantă pentru medicul indian care susţine concerte în clubul timişorean The Note Pub. „E frumoasă viaţa de aici. În India, alcoolul e foarte scump, dar mâncarea e ieftină. Aici e invers. Nu sunt căsătorit. Fetele de aici sunt foarte frumoase. E drept că gândirea lor e mai altfel. Româncele care umblă în cluburi sunt mai tupeiste. Parcă în India, fetele erau mai cuminţi. Acuma s-au schimbat vremurile“, spune Joel care recent a făcut cunoştinţă cu pălinca românească („mmmm…foarte bună“, după mărturisirile proprii) şi care îl are ca şi idol muzical pe celebrul Sting. Chiar dacă primul single „oficial“ al trupei numite Benson and Friends va ieşi în primăvara anului viitor, până la sfârşitul acestui an, muzicienii intenţionează să filmeze un prim videoclip, iar pentru viitor, planurile-s cât se poate de măreţe. „Vrem să facem un video special de Crăciun. Am crescut în biserică, aşa ne-am cunoscut şi suntem credincioşi. Nu pot compune ceva care să nu aibe sentiment. Din ceea ce am auzit eu, doctorii nu au salarii decente în România. Vreau ca pe viitor să mă duc într-o ţară mai spre Vest, să reuşesc să-mi îndeplinesc visul, acela de a ajuta oamenii“, spune Joel. În ceea ce priveşte scena muzicală timişoreană, indianul susţine că e prieten cu mai toate trupele care cântă cover-uri în Timişoara. „Am fost la multe concerte. Cargo îmi place . Vama Veche. Am văzut-o pe Loredana live. Piesele ei nu m-au dat pe spate, dar felul în care a amestecat genurile, mi-a plăcut foarte mult. La serile noastre de karaoke, lumea vine şi cântă cu noi. Cele mai de succes piese ale noastre aş spune că sunt Yellow (Coldplay), Sex On Fire (Kings Of Leon), Jailhouse Rock (Elvis Presley) şi Born to be wild (Steppenwolf)“, spune Joel Benson.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.