Marcel Tolcea la PRESSALERT LIVE: „În România există doi oameni politici”. Ce...

Marcel Tolcea la PRESSALERT LIVE: „În România există doi oameni politici”. Ce pronostic are pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale VIDEO

4
DISTRIBUIȚI

Profesorul universitar şi scriitorul Marcel Tolcea a fost invitat în această seară la PRESSALERT LIVE, acolo unde a vorbit despre felul în care vede campania electorală şi unde a oferit şi un pronostic. Întrebat ce părere are despre opţiunile de vot ale românilor, Tolcea a spus că „eu cred că voturile pe care le vor primi Iohannis şi Ponta sunt voturi contra.(…) Nu trebuie să fii un bun sociolog ca să vezi că în România nivelul de înţelegere al electoratului este foarte jos. Este foarte jos nu pentru că nu are educaţie, ci pentru că încă pot funcţiona lucrurile aşa.(…) Oamenii nu vor fi convinşi de o discuţie între cei doi. Cei care au decis să voteze cu Ponta, vor vota cu Ponta. Ideea este că oricât de mult ai vrea să crezi că votul este unul raţional, toate alegerile din toate topurile moderne au avut o coordonată emoţională foarte puternică”.

Profesorul a mai spus şi că „în viziunea mea în România există doi oameni politici: Ion Iliescu şi Traian Băsescu.


Iliescu are un discurs în care limba de lemn funcţionează perfect, iar Traian Băsescu pentru că în momentul în care a ieşit în 2004 la emisiunea lui Turcescu a primit un telefon şi un cetăţean anonim a spus pot să mă adresez domnului preşedinte, a tras aer în piept şi a zis: <<Trăiene>>. Nimeni nu s-ar fi gândit să spună asta, asta însemană că a avut o legătură cu electoratul” .
Legat de rezultatul alegerilor de duminică, Tolcea a spus că „eu cred că va câştiga Iohannis din trei motive: staff-ul lu Ponta în momentul în care s-au anunţat rezultatele în turul doi a fost îngrijorat. Ei mizau pe 48%. Doi, toată povestea cu numirea prim- miniştrilor a fost o variantă care a arătat că în PSD lucrurile sunt complicate. Trei, lucrurile depind de ceea ce se cheamă o reprezentare în sânul PSD înspre NATO la modul real. Nu cred că Ponta are o vziune spre NATO în mod real”.

Tolcea a mai precizat şi că rezultatele din primul tur ar fi fost relativ diferite, dacă Traian Băsescu nu ar fi ieşit atât de mult în presă.

4 COMENTARII

  1. bai Tolcea,
    ai fost, si ramai un…papitzoi penibil.
    tine minte, Ponta va iesi Presedinte !!! desi nu sunt vreun fan de-al lui. dar asta seara „discursul” !? lui ioannes (un fel de bula a nemtilor)de la realitatea tv a fost mai mult decat edificator: tipul este un PROST cu spume si in consecinta marioneta hotilor din spatele lui basescu.
    si tu si cei ca tine si societatea aia de kkt timisoara sa mergeti la dracu’ ca ati picurat numa’ otrava in sufletele romanilor adevarati. sa fiti blestemati.

    • asa este banateniii timisoreni au uitat ca in timisoara in 1989 de la cine a pornit si de cine am fost noi manipulati de un ungur excroc care a vrut sa distruga banatu acum vine neamtul sa distruga banatul ,banatul ii miza lor ca aici ii mana cereasca asta vor strainii ,neau distrus toata industria ,comtim tot ce a existat sa fiim la mana lor ,ganditiva banatenilor inca odata fiti drepti cum ii tot banatanul

  2. Romania este in UE si in NATO si nu poate face nimic ce nu convine UE si NATO. Nu suntem de capul nostru si nu putem sa-i suparam pe nici unii. Iohannis este varza (si) in materie de politica externa, asa ca a spune ca Ponta nu are viziune „inspre” NATO (de parca i se permite sa nu aiba !!!!), dar Iohannis are este o speculatie de comentator roman de la Eurosport.
    Da, Ion Iliescu ilustreaza limba de lemn – dar fix asta face si Traian Basescu, atat ca fiecare este cu limba de lemn din alta perioada. Si sa nu uitam ca Basescu este un demagog si badaran clasa intai (oare de aia il sustin alde Plesu, Liiceanu, Tismaneanu & Co ?).
    Apropo de Iohannis – sa nu ne prefacem ca nu am vazut ca minte de ingheata apele, ca nu-si poate justifica averea si ca a pierdut procese la Brasov (si case obtinute ilegal) pentru ca a incalcat legea – http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/primarul-sibiului-klaus-iohannis-a-pierdut-casa-luata-prin-fraudarea-legii-afacerea-imobiliara-ilegala-desfiintata-122977 si http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/klaus-iohannis-a-pierdut-a-doua-casa-dobandita-fraudulos-123723.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.