Mesajul protestatarilor din Piața Operei: „Unitar și indivizibil, împotriva corupției și minciunii”...

Mesajul protestatarilor din Piața Operei: „Unitar și indivizibil, împotriva corupției și minciunii” UPDATE Timișorenii, îndemnați să nu își facă cruce GALERIE FOTO

4
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-142459728">

Sub semnul tricolorului – așa au început pregătirile pentru mitingul din această seară organizat în Piața Operei din Timișoara. În încercarea de a contracara informațiile apărute în presă după mitingul de săptămâna trecută, că au fost fluturate steagurile Transilvaniei și Banatului, organizatorii au luat măsuri. Au adus steagurile tuturor regiunilor istorice. La fiecare drapel au fost legate benzi tricolore, iar pe fațada Operei a fost afișat un banner de pe care nu lipsește tricolorul și este scris „unitar și indivizibil, împotriva corupției și minciunii”. De asemenea, organizatorii au adus câteva zeci de pancarte care au fost așezate în apropierea locului unde se vor ține discursuri.

La ora 17:40, în fața Operei se aflau 40 de persoane, dar organizatorii se așteaptă ca după ora 18:00 să vină majoritatea susținătorilor anti-Ponta și a asigurării votului în condiții optime în diaspora.

UPDATE 18:15 Aproximativ 300 de persoane s-au strâns până acum la protestul din Piața Victoriei, iar atmosfera este întreținută de o formație muzicală.

UPDATE 18:45 Conform jandarmilor, la această oră în Piața Operei se află în jur de 1.000 de protestatari. Mitingul este pașnic, iar oamenii au cântat în cor câteva melodii, împreună cu bandul adus de organizatori, printre care și „Santa Claus is coming to town”. Organizatorii au împărțit pancarte cu mesajele: „Ponta, go home!”, „Hasta la vista, Ponta”, „Lăsați diaspora să voteze”, „Eu îmi bag votu-n ei”, „Game over”, „Nu ne vindem votul”, „Duminică la vot”. Prin mulțime au fost văzute și câteva figuri politice, Petrică Folică, consilier local PNL, Georgeta Rus- PDL, Grigore Grigoriu – PNL.

UPDATE 20:00 Piața Operei este tot mai animată de protestatarii care scandează împotriva lui Ponta și își arată vădit susținerea pentru Iohannis. „Cine nu sare, cine nu sare, ori e cu Ponta ori e prost de moare”, a fost unul dintre mesajele acestora, iar în mulțime au mai apărut și câteva pancarte cu inscripția „DNA salvează România”. De asemenea, de la microfon, organizatorii i-au îndemnat pe cei prezenți să își arate fățiș susținerea pentru candidatul dreptei. Punctul culminant a fost atins când o femeie a mers la microfon pentru a spune că a votat în turul I în diaspora, la Torino, unde a fost scandal din cauza cozilor interminabile. „Victor Ponta nu a fost primit la biserica din Torino atunci când a venit. Românii au stat la cozi, de la ora 9:30, la 16:30 și au plecat acasă supărați că nu au putut vota”, a spus aceasta. Reacția protestatarilor a venit repede: „Nu votați Ponta!”

UPDATE 20:45 Protestul a luat sfârșit fără incidente, iar timișorenii, înainte de a pleca, au luat parte la o adevărată predică de evanghelizare, în care au fost îndemnați „să nu își facă cruce”, pentru că ar fi păcat şi nu înseamnă decât un x. După ce organizatorii au interpretat mai multe melodii cântate în bisericile neoprotestante, cei din piaţă nu au mai avut răbdare la recitalul de evanghelizare şi au început să scandeze „Jos Ponta” şi „Ponta e ebola”.

4 COMENTARII

  1. Am senzatia ca in Romania se protestaeaza impotriva unor fapte ce nu s-au petrecut. Mi se pare genial. Am inteles protestele fata de alegerile din primul tur, mai exact, de modul de orgnizare defectuosa a acestora in afara tarii, iar acum se protesteaza fata de acelasi mod de organizare a a alegerilor, insa fara ca acestea sa se fi desfasurat. E super tare. Pai, daca in diaspora scrutinul se va desfasura fara incidente si toti romanii de afara isi vor exercita dreptul la vot, fara cozi, fara probleme cum au fost in primul tur? Cine este Mickey Mouse-ul sau MIckey Mouseii?
    Ramane sa vedem.

  2. Auzi domnule…cica evanghelizare. Acum 2000 de ani cand Sf. Andrei umbla pe aceste meleaguri si increstina romanii, labarii astia de protestanti nu erau inventati iar acuma ne inpin si cum sa ne rugam. Noi am permis asta. Daca eram acolo aruncam cu pietre in asa-numitul predicator fara scoala si studii teologice. Nemernici.

  3. Si inainte sa ma jigniti, ca observ ca singurele argumente ale reprezentantilor noii miscari liberale ACL sunt doar jignirile, va fac cunoscut ca sunt liberal din 98, fost membru PNLAT, adept al ideologiei liberalismului clasic si nu unor forme neoliberalisme care se incearca acum prin tot felul de asocieri politice cu formatiunii de stanga. Sa nu-mi spuneti ca PDL este de dreapta, cand toti membri de vaza a acestui partid sunt FOSTI comunisti de vaza din fostul sistem. Chiar si actualul presedinte, fost lider al PDL a recunoscut la alegrile din 2004 cat de “TRIST TREBUIE SA FIE PT POPORUL ACESTA SA ALEAGA INTR 2 FOSTI COMUNISTI”. Va mai amintiti dragi rromani simpatizanti ai lui IOHANIS SI ACL.Inca o data intreb cine sunt demagogii?
    NU sunt nici PSD-ist, NICI PONTIST, ci doar un cetatean cu o gandire politica liberala care, in primul rand isi face griji fata de miscarea liberala veritabila din tara asta cu privire la care exista riscul sa dispara. Asa cum s-a intamplat cu PNTCD-ul. dar voi nu aveti cum sa intelegeti asemenea lucruri care NU pot fi redat prin banalele “selfie-uri”. Incercati sa ganditi un momnet voi doar voi, sa judecati oamenii dupa faptele lor si trecutul lor, NU prin prisma mesajelor transmise de altii prin TV sau alte mijloace. O sa vedeti ca este chiar placut sa reusesti sa dezvolti o opinie personala, proprie, ci nu indusa de alti ipocriti. Poate atunci vom schimba ceva in tara asta in mod real si nu ne vom mai certa pentru personaje politice dubioase, compromise precum Ponta, Iohanis si acolitii lor.

  4. CAT DESPRE CORUPTIE… EA EXISTA SI DOMINA SI O TABARA POLITICA SI ALTA. ASA CA TRAGETI CONCLUZIA. AM MAI SPUS,SOUTIA IMPOTRIVA CORUPTIE POLITICE ESTE BOICOTUL ELECTORAL CARE AR ATRAGE SEMNALE DE ALARMA DIN UE CU PRIVIRE LA ACEST FLAGEL POLITIC. NU AVEM CU SA ERADICAM SAU MACAR SA DIMINUAM ACEST FLAGEL CAN LA PUTERE SE PERINDE ACELEASI PERSONAJE. SA NU UITAM CA INSASI CANDIDATUL IOHANIS NU ESTE UN NOVICE IN POLITICA, ARE SI EL BUBELE LUI, DIFERENTA CONSTAND DIN FAPTU CA A FOST SCOS LA NIVEL NATIONAL. PRIN BOICOT, CLASA ACTUALA POLITICA AR INTELEGE CA NU MAI ESTE DORITA, FIIND NECESAR REORGANIZAREA PARTIDELOR POLITICE, INDIFERENT DE SPECTRU, CU OAMENI NOI, INTEGRII FARA TRECUT PATAT. ALTFEL, NICIO SANSA. SA ORGANIZEZI MITINGURI ELECTORALE PE TEMA DE CORUPTIE, MA REFER LA ACL, CAND STI CA IN CADRUL STRUCTURII TALE SUNT OAMENI POLITICI CU CONDAMNARI PENALE PT FAPTE DE CORUPTIE, CONSIDER CA ACEST LUCRU NU NUMAI CA ESTE O IPOCRIZIE, ESTE O SFIDARE A BUNULUI SIMT. DA, PSD-UL; ARE CORUPTII SAI, DAR SA STRIGI HOTUL CAND ESTI LA FURAT, ESTE DE -A DREPTUL PENIBIL, SFIDATOR SI JIGNITOR FATA NOI CETATENII ACESTUI STAT CAR MAI AU UN DRAM DE RATIUNE SI CONSTIINTA.
    INCA ODATA INTREB, CINE SUNT DEMAGOGII??

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.