Mii de profesori din Timiș au primit sute de lei în plus...

Mii de profesori din Timiș au primit sute de lei în plus la salariu. Pe ce au putut cheltui banii

0
DISTRIBUIȚI

Motive de bucurie pentru mii de dascăli din județul Timiș, care s-au trezit cu sute de lei în plus la salariu. Ministerul Educației Naționale a oferit, în această lună, 700 de lei profesorilor, bani care reprezintă subvenția pentru dezvoltarea profesională. Cu această sumă, dascălii își pot cumpăra cărți, materiale didactice sau pot desfășura o mulțime de alte activități care să-i ajute să se dezvolte profesional.

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, a declarat că, în total, în județul nostru, au beneficiat de această subvenție 7.200 de profesori.


“Banii au fost alocați pentru propria perfecționare a fiecărui cadru didactic. Eu, de exemplu, am ales să mă deplasez și să vizitez niște muzee cu acești bani, iar informațiile culese mă vor ajuta în pregătirea mea profesională. Deci, această sumă de bani poate fi cheltuită pe o paletă foarte largă de activități”, a precizat Aura Danielescu.

Până la finalul anului școlar, dascălii care au beneficiat de această subvenție de 700 de lei trebuie doar să depună o declarație în care să precizeze pe ce au cheltuit suma primită. Banii au fost alocați de către Ministerul Educației Naționale în cadrul unui proiect cu finanțare europeană privind “Dezvoltarea carierei didactice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.