Moment UNIC la Timișoara: ultimele cărți din biblioteca veche a Universității Politehnica...

Moment UNIC la Timișoara: ultimele cărți din biblioteca veche a Universității Politehnica au fost transportate din mână în mână de studenți la noua bibliotecă GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-398867490">

Acțiune inedită pregătită astăzi de reprezentanții Universității Politehnica din Timișoara. Noua bibliotecă a universității, construită în opt ani, cu peste zece milioane de euro, a fost inaugurată oficial într-un mod special. De la vechea bibliotecă a UPT de pe strada Vincețiu Babeș și până la noua bibliotecă a fost organizat un lanț uman, format din aproximativ 500 de studenți, care au transmis în mod simbolic, din mână în mână, ultimele o sută de cărți din vechea clădire. Transmiterea cărților a început la ora 12.00 și a urmat traseul str. Vincețiu Babeș – Bd. Regele Ferdinand I – Podul Tinereții – Bd. Vasile Pârvan. Noua bibliotecă a Universității Politehnica din Timișoara este una dintre cele mai moderne din țară.

Cărțile au fost așteptate în fața noii biblioteci de către rectorul Viorel Șerban, primarul Nicolae Robu, cadre didactice și personalități ale mediului socio-economic timișean. Potrivit rectorul Universității Politehnica din Timișoara, au fost mutate peste 700.000 de volume din vechea clădire în biblioteca nouă, iar transportul acestor cărți a durat șase luni. „Biblioteca noastră se situează la ceea ce își dorește orice student, o bibliotecă deschisă, în care tinerii pot să studieze non-stop, pot să acceseze orice bibliotecă din lume datorită informatizării la care am ajuns prin toate dotările pe care le-am făcut. Suntem emoționați că universitatea a reușit din nou să se înalțe la nivelul la care știe toată lumea, adică întotdeauna în frunte, întotdeauna pe locul întâi”, a afirmat bucuros Viorel Șerban.

Primarul Nicolae Robu nu a ratat ocazia de a aminti că în mandatul său de rector s-a finalizat proiectul bibliotecii și au început lucrările efective. „În 2006 am început lucrările efective, am săpat pentru prima dată și putem spune că lucrările efective pentru clădire s-au efectuat între 2006 și 2012. Din 2012 încoace s-a lucrat la mobilare, la dotarea tehnică cu aparatură de ultimă oră și încă mai e de lucru la un corp de clădire care nu a putut beneficia de suficiente fonduri pentru a fi și el finalizat sub acest aspect al dotării sale tehnice și al mobilării”, a precizat Nicolae Robu.

Potrivit rectorului Viorel Șerban, noua bibliotecă a Universității Politehnica face parte din Centrul de documentare, educație continuă și transfer tehnologic, care încă nu a fost finalizat, din lipsă de fonduri, așa cum amintea și Nicolae Robu. Conducerea UPT speră ca centrul să fie inaugurat anul viitor, dacă se vor găsi fondurile necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.