Noi violenţe în Ucraina, în pofida armistiţiului: un militar a fost ucis...

Noi violenţe în Ucraina, în pofida armistiţiului: un militar a fost ucis de un lunetist, alţi 15 au fost răniţi în mai multe incidente

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-938111366">

Un militar ucrainean a fost ucis, iar alţi 15 au fost răniţi în estul separatist prorus al Ucrainei în ultimele 24 de ore, în pofida unui armistiţiu, au anunţat sâmbătă autorităţile ucrainene.

Militarul a fost ucis de către un lunetist, pe aeroportul de la Doneţk, unul dintre punctele fierbinţi pe care trupele ucrainene şi separatiştii şi-l dispută de mai multe luni.

Alţi 15 militari au fost răniţi în incidente separate, în contextul în care armata ucraineană a anunţat că asupra poziţiilor sale au fost efectuate tiruri de artilerie şi cu armament uşor.

Acest bilanţ arată fragilitatea armistiţiului încheiat pe 5 septembrie la Minsk, fragilizat şi mai mult în urma scrutinelor organizate duminica trecută în regiunile separatiste, respinse de către Kiev şi Occident dar recunoscute de facto de către Moscova.

Autorităţile ucrainene au anunţat vineri că au fost omorâţi cinci militari, iar alte 31 de persoane au fost rănite, dintre care 15 sunt civili.

Ele au denunţat tot vineri intrarea pe teritoriul din estul Ucrainei, din Rusia, a zeci de tancuri, trupe şi alte echipamente militare.

Statele Unite şi NATO nu au confirmat incursiunea.

Potrivit ONU, peste 4.000 de persoane – majoriatea civili – au fost ucise de la începutul conflictului, în aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.