O nouă manifestație a timișorenilor în centrul orașului. UPDATE De ce consideră...

O nouă manifestație a timișorenilor în centrul orașului. UPDATE De ce consideră un protestatar anti-Ponta că premierul ar trebui să rămână în funcție GALERIE FOTO

5
DISTRIBUIȚI

Un nou protest în orașul de pe Bega. Timișorenii s-au adunat în această seară în Piața Victoriei pentru a protesta împotriva modului în care a fost organizat votul în diaspora, la ora 18.30 în centrul orașului fiind prezenți aproximativ 50 de manifestanți. Principala revendicare a nemulțumiților este demisia premierului Victor Ponta.

După aproximativ 15 minute de discuții, tinerii au început să scandeze „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara” și „Ponta, demisia”. Unul dintre organizatorii protestului a luat portavocea și a spus că „dreptul la vot este cel mai important lucru într-o democrație, dacă nu ești în stare să-l respecți, trebuie să pleci”. La auzul acestor cuvinte, tinerii au început să scandeze „jos guvernul trădător””.

Ieri, tinerii au lansat un apel către primarul Robu să iasă cu ei în stradă, acesta spunând atunci că așteaptă rezultatele alegerilor prezidențiale. Momentan, alături de protestatori se află totuși, un reprezentant al PNL, consilierul județean Liviu Cocean.

Grupul continuă să crească, însă este încă departe de amploarea ultimelor manifestații din Piața Victoriei.

UPDATE După ce au fost certați de la microfon pentru faptul că sunt prea puțini și au fost sfătuiți să sune acasă să-și cheme rudele, protestatarii au ajuns să se contrazică între ei.


Un tânăr a luat microfonul și a spus că „după părerea mea guvernul Ponta nu ar trebui să demisioneze, pentru că asta le-ar oferi șansa să acopere găurile din buget și să nu mai fie trași la răspundere pentru cum au furat”, susținând că ar fi bine ca echipa lui Ponta să mai rămână câteva luni în fruntea guvernului. În câteva momente, protestatarul a fost atenționat de un coleg, care i-a reamintit că Ponta trebuie să plece acasă pentru că nu a gestionat situația votului din diaspora.

UPDATE 2 Manifestanții au făcut dou tururi ale Pieței Victorie și au revenit în fața Operei, însă numărul lor s-a înjumătățit, după ora 20.00 rămânând aproximativ 20 de protestatari. Participanții s-au risipit până la ora 20.30, convenind să se întâlnească acolo în fiecare seară. Primarul Nicolae Robu nu a mai apărut la protest.

5 COMENTARII

 1. astia deja se cred revolutionari, nu voi cei 2000 iesiti in strada ati facut schimbarea, aia ce au stat la cozi in frig si ploaie au facut schimbarea….schimbarea partidelor intre ele nu-i o solutie, sa nu uitam si acl ii format din aceeasi hoti

 2. sa nu va treziti cu predoiu sau mru sau base ca o sa vedeti atunci guvernare!!! iohannis poate coabita cu ponta foarte bine, mai trebuie schimbati anumiti ministri.
  sper iohannis sa se delimiteze de politicieni gen popovici, ostaficiuc, si multi altii, ca nu politicienii l-au votat l-am votat noi romanii.

 3. Citi alegatori, nu au putut vota in 2009 in strainatate?
  Nu vedeti ca sunteti manipulati s-au platiti s-a faceti haus.
  Prin cea ce faceti, aparati pe adevaratii hoti care au praduit aceasta tara. Guvernul Ponta poate fi dat jos, prin motiune de cenzura,
  nu prin lupte de strada. Eu in 2010 a-m suferit dupa o guvernare
  plina de hoti si nu m-ai vreau ca aceiasi hoti s-a ajunga l-a guvernare, pt. a scapa de puscarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.